bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

Ethereum adım adım 3 bin dolara: ETF’ler yükselişi baltalıyor mu?

Ethereum geliştiricileri, Dencun yükseltmesi için hedef tarihi belirledi

Ethereum (ETH) fiyatı ay başındaki düşüş sonrası toparlanma gösteriyor. 2 bin 100 dolara kadar gerileyen katman-1 blokzincirinin ana tokeni ETH, hafta sonu 2 bin 600 doların üzerinde seyrediyor. Ağ aktivitesindeki artış, katman-2’lerdeki hareketlilik ve küresel paniğin dinmesi ETH fiyatını yeniden 3 bin dolara taşıyabilir.

Spot Ethereum ETF’leri yükselişi engelliyor mu?

Bazı yatırımcılar, spot Ethereum ETF’lerinden çıkan fonların, ETH’nin performansını olumsuz etkilediğini öne sürüyor. Ancak, Grayscale’in ETHE fonundaki çıkışların yavaşlaması, bu durumun değişebileceğine işaret edebilir. Grayscale’in fonu, benzerlerine kıyasla daha yüksek ücretler talep etmesi nedeniyle çoğu yatırımcının fondan paralarını çekmesine neden oldu.

Farside Investors verilerine atıf yapan Ethereum uzmanı Sassal, Grayscale’in ETHE fonunun 8 Ağustos’ta sadece 20 milyon dolarlık çıkışa sahne olmasına atıf yaptı. Sassal, zayıflayan çıkışların sıfıra doğru ilerleyebileceğini öne sürdü.

Grayscale’in ETH fonu elinde hâlâ 5 milyar dolar değerinde Ethereum tutuyor, bu nedenle yakın gelecekte çıkışlar yavaşlasa bile potansiyel riskler devam ediyor.

Faiz indirimleri kapıda

Geleneksel finans yatırımcıları Fed’in 2024’ün kalanında faiz oranlarını düşürmeye devam edeceğine neredeyse emin.

Düşmesi beklenen finansman maliyetleri, sabit getirili yatırımların cazibesini azaltarak riskli piyasalara yatırım yapılmasını teşvik edebilir. Bloomberg’e konuşan Boston Fed Başkanı Susan Collins şu ifadelere yer verdi:

“Ekonominin, güçlü işgücü piyasasıyla birlikte büyümeye devam etmesi gerektiğini düşünüyorum”.

Collins, enflasyonun Fed’in yüzde 2’lik hedefine doğru yaklaştığını ve bu nedenle Fed’in yakında daha gevşek bir para politikasına geçiş yapabileceğini belirtti.

Ethereum ağı hareketli

Makroekonomik faktörlerin ötesinde, Ethereum ağı önemli gelişmeler gösterdi. Bu gelişmeler, ETH’ye olan talebin artmasına ve ağdaki rekabetin artmasıyla birlikte daha fazla ETH’nin yakılmasına yol açarak arz artış oranını düşürdü. Son yedi gün içinde, Ethereum üzerindeki merkeziyetsiz uygulama (DApp) faaliyetlerinde yüzde 55’lik bir artış gözlemlendi, bu da yükseliş ivmesini destekledi.

defillama ethereum eth

Ethereum ağındaki hareketlilik, başta merkeziyetsiz borsa Uniswap olmak üzere çeşitli DApp’lerden kaynaklanıyor. Uniswap’ı 1inch Network ve CoW Swap takip ediyor. Diğer öne çıkan platformlar arasında Curve, Instadapp ve Morpho Optimizers bulunuyor.

DefiLlama verilerine göre, Ethereum’un merkeziyetsiz borsalar (DEX) sektöründeki üstünlüğü, son 7 gün içinde 21 milyar dolarlık hacimle devam ediyor. En büyük rakibi Solana’da ise bu rakam sadece 14,4 milyar dolar olarak kaydedildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala