bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,351.56 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,289.20 2.86%
bnb
BNB (BNB) $ 495.41 2.41%
solana
Solana (SOL) $ 128.00 1.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529764 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.32627 3.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.094957 4.18%

“Ethereum ETF’ler Bitcoin için tehlikeli olabilir”

bitcoin-hareket-btc

Capriole Investments kurucusu Charles Edwards, spot Ethereum ETF’lerin yanlış bir zamanda piyasaya sürüldüğünü, bu nedenle Bitcoin (BTC) fiyatını tehlikeye sokabileceğini öne sürdü.

Aylarca beklenen spot Ethereum ETF’ler 23 Temmuz’da piyasaya sürüldü. ETF’ler, ilk işlem gününde 100 milyon doların üzerinde net para girişi gerçekleştirdi. BlackRock ve Grayscale gibi yatırım şirketlerinin ihraç ettiği fonlar, kripto yatırımcılarında büyük bir beklenti yarattı.

Edwards, spot Ethereum ETF’lerin potansiyel etkilerinden bahsetti. Edwards’a göre, spot ETH ETF’ler yatırımcıları çeşitliliğe teşvik edecek ve BTC’deki ilgi ETH’ye kayacak.

Bitcoin analisti spot Ethereum ETF’lerin zamanlamasını eleştirdi

Capriole Investments kurucusu Charles Edwards, spot Ethereum ETF’lerin çok erken piyasaya sürüldüğünü iddia etti. Edwards, piyasaya yeni bir sermaye girmezse Bitcoin (BTC) fiyatının riske gireceğini belirtti.

Cointelegraph’a konuşan Edwards, “2024 yılında sadece BTC ETF’sine sahip olmak daha iyi olurdu” yorumunda bulundu. Edwards, ETH ETF’lerin yalnızca Bitcoin’e yatırım yapmış kurumsalların kafasını karıştıracağını savundu.

Konuyla ilgili görüşünü paylaşan Edwards, “Kurumsal düzeydeki mevcut BTC ETF sahipleri muhtemelen biraz çeşitlendirme yapmaları ve ETF ETF’yi satın almaları gerektiğini düşünüyor. Tüm piyasaya yeni akışlar olmazsa, bu Bitcoin üzerinde satış baskısı yaratır,” dedi.

Farside verilerine göre, spot Bitcoin ETF’lerine lansmandan bu yana 17,53 milyar dolar sermaye akışı gerçekleşti. Spot Ethereum ETF’ler ise ilk üç işlem gününde dikiş tutturamadı.

Edwards, ETH ETF’lerin yakın vadede yükseliş için bir katalizör olamayacağını belirtti. ETH, BTC karşısında son yedi günde yüzde 10’a yakın değer kaybı yaşadı.

CoinGlass’a göre traderlar ani bir yükseliş beklemiyor. Verilere göre, ETH’nin 3.500 dolara yükselmesi halinde 1,32 milyar dolarlık kısa (short) pozisyon tasfiye edilecek.

CryptoQuant araştırma başkanı Julio Moreno, geçtiğimiz gün yaptığı bir X paylaşımında, spot Ethereum ETF’lerin alım satıma başlamasının bir haber satma olayı olduğunu öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala