bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

Ethereum ETF’leri geliyor mu? ETH yükselişe geçti!

ether eth yukselis gelecek mi

Kripto para piyasası son günlerde yükseliş yönlü bir performans sergilerken, gözler Ether’e (ETH) çevrildi. Spot Ethereum ETF’lerin bu hafta piyasaya sürülme ihtimali bulunuyor.

ETF analisti Nate Geraci, spot Ethereum ETF’lerin bu hafta piyasaya sürülmesini beklediğini, daha fazla ertelenmesi için bir gerekçe kalmadığını belirtti.

ABD başkan adayı Donald Trump’ın suikast girişimine uğraması, ABD Fed’in sert düşen enflasyona karşın faiz indirimi yapacağı yönünde beklentiler ve spot Ethereum ETF’lerin piyasaya sürüleceği yönündeki görüşler kripto para piyasasını yükseltti.

ETH, kripto para piyasasındaki pozitiflik ve spot ETH ETF’lerinin etkisiyle 3.300 doları aşmayı başardı.

Spot Ethereum ETF’leri heyecanla bekleniyor

Potansiyel bir çıkışa imza atan Ether (ETH), geçen hafta işlem gördüğü 2.900 dolar bandını aşmayı başardı. ETH, son bir haftada yüzde 15’e yakın artış kaydetti.

ETF analisti ve The ETF Store Başkanı Nate Geraci, sekiz ihraççının sunduğu spot Ethereum ETF’lerin bu hafta sonuna kadar piyasaya sürüleceği yönünde görüş bildirdi. Geraci, “Spot ETH ETF onay haftasına hoş geldiniz. Belirli bir şey bilmiyorum, sadece bu noktada daha fazla gecikme için iyi bir neden görmüyorum.” dedi.

Cointelegraph, ETF işlemlerine yakın bir anonim kaynağa göre bu hafta spot ETH ETF’lerin piyasaya sürülebileceğini aktardı.

VanEck ve 21Shares gibi birçok ihraççı, geçtiğimiz hafta SEC’nin nihai onayını almak umuduyla değiştirilmiş S-1 başvurularında bulundular. SEC’nin son noktayı koyması bekleniyor.

Birçok analist, ETH ETF’lerin piyasaya sürülmesinin ETH boğası için önemli bir katalizör olacağını düşünüyor.

MV Global’in yönetici ortağı Tom Dunleavy, Cointelegraph’a verdiği demeçte, fonların piyasaya sürülmesiyle birlikte 10 milyar dolara kadar yeni girişin görüleceğini öne sürdü. Dunleavy, ETF’lerin ETH’yi tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkaracağını iddia etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala