bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,220.06 4.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,370.79 5.80%
bnb
BNB (BNB) $ 508.53 4.65%
solana
Solana (SOL) $ 128.11 4.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550493 2.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.314654 5.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095082 4.40%

Geri sayım başladı: Ethereum ETF’leri için tarih belli oldu

Ethereum ETF

CBOE’nin (Chicago Opsiyon Borsası) açıklamasına göre, Spot Ethereum ETF’leri önümüzdeki hafta işlem görmeye başlayacak. Bu durum, ETH’nin milyarlarca dolar yeni yatırım almasının önünü açabilir.

Cboe, 23 Temmuz’da işlem görmeye başlayacak beş yeni ETF’yi duyurdu. Borsanın duyurusuna göre işlem görmeye başlayacak olan fonların ihraççıları ise şu şekilde:

21Shares (CETF); Fidelity (FETH); Franklin (EZET); Invesco Galaxy (QETH) ve VanEck (ETHV).

Varlık yöneticisi VanEck, CBOE’nin belirttiği tarih olan 23 Temmuz’u ayrı bir e-posta ile doğruladı.

ETF.com’a bilgi veren kaynaklara göre, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum fonlarına 22 Temmuz Pazartesi günü tam onay vermesi bekleniyor. Bu durum, geleneksel finansın kripto para yatırımlarına olan artan talebini karşılarken uzun süredir devam bir sürecin sonu olacak.

Ethereum ağının ana tokeni olan Ether’in fiyatını (ETH) takip edecek bu yeni fonlar, ABD borsalarında işlem görecek. Ether, 420 milyar dolar ile, Bitcoin’in 1,1 trilyon dolarlık piyasa değerinin ardından gelen en büyük ikinci kripto para.

SEC, kriptoya bakışını değiştiriyor mu?

SEC’in ETH ETF’lerine karşı olan tavrının yaklaşan ABD seçimleri ile birlikte geçtiğimiz aylarda değiştiği iddia ediliyordu.

İki ay öncesine kadar, spot Ethereum ETF ihraççıları, SEC’in potansiyel dolandırıcılık ve yatırımcı güvenliği konusundaki endişeleri nedeniyle uzun bir bekleyişle karşı karşıyaydı. Ancak, iktidardaki kripto şüphecisi Demokratlar ve daha anlayışlı Cumhuriyetçiler arasındaki seçim yarışı SEC’in bu konuda esneklik göstermesine neden oldu. Mayıs ayında Nasdaq, NYSE ve Cboe borsaları tarafından sunulan 19-b4 kural belgelerinin onaylanması, nihai listelemenin önünü açtı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala