bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,340.43 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,430.58 1.86%
bnb
BNB (BNB) $ 573.98 0.91%
solana
Solana (SOL) $ 145.32 7.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.477512 2.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.38597 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.125399 3.43%

Ethereum kurucusu Buterin, bu blokzincir ağına yatırım yaptı!

ethereum vitalik buterin

Ethereum’un sorunlarına çözüm üreten yeni bir blokzincir olan MegaETH’in geliştiricisi MegaLabs, gerçekleştirdiği tohum finansman turunda 20 milyon dolar topladı.

MegaLabs’ın kurucu ortağı ve baş işletme sorumlusu Shuyao Kong, fon toplama sürecine geçen yıl Aralık ayında başladıklarını ve Mayıs ayında tamamladıklarını belirtti. Kong, bu turun öz sermaye ve token varantları olarak yapılandırıldığını, MegaETH’in tamamen seyreltilmiş token değerlemesini en az 100 milyon dolara çıkardığını ifade etti.

Projeye kimler destek veriyor?

MegaLabs, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Dragonfly, Figment Capital, Robot Ventures, Big Brain Holdings ve diğerlerinin katıldığı tohum finansman turuna liderlik ettiğini duyurdu. Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, ConsenSys’in kurucusu ve CEO’su Joseph Lubin, EigenLayer’ın kurucusu ve CEO’su Sreeram Kannan, ETHGlobal’ın kurucu ortağı Kartik Talwar, Helius Labs’in kurucu ortağı ve CEO’su Mert Mumtaz, Santiago Santos ve Hasu gibi önemli melek yatırımcılar da tura katıldı.

MegaLabs ve MegaETH nasıl ortaya çıktı?

MegaLabs, 2023’ün başlarında, Consensys’te eski küresel iş geliştirme başkanı olan Shuyao Kong ve Stanford Üniversitesi’nden bilgisayar bilimleri alanında doktora derecesine sahip Yilong Li tarafından kuruldu. Li, daha önce yazılım şirketi Runtime Verification Inc’de çalışmıştı. Kong, hâlâ Consensys’te danışman olarak görev aldığını belirtti.

Kong, MegaETH fikrinin, Ethereum sanal makinesi (EVM) uyumlu ağların çoğunun saniyede yalnızca üç haneli işlemler (TPS) yapabilmesi nedeniyle ortaya çıktığını ve MegaETH’in 100.000 TPS’ye ulaşmayı hedeflediğini açıkladı. MegaETH, tam Ethereum uyumluluğuna sahip ilk “gerçek zamanlı blokzincir” olarak kendini tanıtıyor. Bu, işlemlerin ulaştığı anda işlenebileceği ve güncellemelerin gerçek zamanlı olarak yayınlanabileceği anlamına geliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala