bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

Ethereum Pectra güncellemesi için takvim belirleniyor

Ethereum güncellemesi Dencun, son test sürüşüne çıktı

Ethereum geliştiricileri, daha yüksek verimlilik ve ölçeklenebilirlik sağlamak amacıyla merakla beklenen Pectra güncellemesini iki aşamaya ayırmayı değerlendiriyor. İlk bölümün 2025 yılının başlarında uygulanabileceği düşünülüyor.

Ethereum’un 12 Eylül’deki yürütme katmanı toplantısında bir geliştirici, “Pectra’yı bölme kararı alırsak, bu yükseltmeyi mümkün olan en hızlı şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki yılın başlarına odaklanmalıyız” şeklinde bir görüş belirtti.

Bir diğer geliştirici, “Şubat ayı itibarıyla bölünmüş bir Pectra’nın uygulanması oldukça makul görünüyor” dedi. Danno Ferrin ise, “Eğer sadece ilk çeyrek teslimatından bahsediyorsak, bölünme stratejisi mantıklı” açıklamasında bulundu.

EF Araştırmacısı Ansgar Dietrichs, Pectra’nın bölünmeden tamamlanmasının bir aksaklık yaratabileceğini belirtti. Dietrichs, “Eğer ilk kısmı Haziran ayında teslim edilecekse, güncelleme başarısız olabilir” ifadelerini kullandı.

Parçalı güncelleme riskleri azaltabilir

Ethereum’da güncellemenin iki parçaya ayrılmasının daha güvenli bir alternatif olabileceği ve bu yaklaşımın genellikle daha düşük risk taşıdığı belirtiliyor. Pectra yükseltmesi, Prag ve Electra adlı iki ayrı yükseltmeyi birleştiriyor. Prag yükseltmesi ağın yürütme katmanında değişiklikler yaparken, Electra yükseltmesi mutabakat katmanında etkili olacak.

Galaxy kripto araştırmacısı Christine Kim, “Pectra’nın karmaşıklığı ve daha fazla özelliğin eklenme isteği göz önüne alındığında, bölünme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Eğer geliştiriciler iki hardforka karar verirse, Pectra’nın kapsamı büyük ölçüde değişebilir.”

Geliştiriciler, bu konuyu 19 Eylül’de yapılacak Ethereum All Core Developers (ACD) toplantısında ele alacaklar.

Sektörde Pectra güncellemesi için genel olarak olumlu bir hava var. Christine Kim, daha önce 7 Haziran’da, Pectra’nın “Ethereum tarihindeki en büyük güncelleme olma potansiyeline sahip olduğunu” belirtmişti. Ethereum uzmanı Sassal da benzer bir görüşü destekleyerek, “Bir sonraki Ethereum güncellemesi olan Pectra, Ethereum’un en büyük yükseltmesi olma yolunda” dedi.

ETH, an itibarıyla 2 bin 415 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala