bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,668.52 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,455.11 2.11%
bnb
BNB (BNB) $ 581.47 1.38%
solana
Solana (SOL) $ 146.05 6.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.47668 1.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.38993 2.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.125658 2.87%

Ethereum ve Bitcoin için rekor seviyeler

kripto btc eth

Son kripto düşüşü ile birlikte Ethereum ağındaki işlem ücretleri ve Bitcoin madenci gelirleri rekor düşük seviyelere geriledi.

Kripto para piyasasında yaşanan düşüş, işlem hacimlerini de etkiledi. Son iki günde BTC balinalarının işlem hacmi yüzde 42 düştü. Benzer tablo Ethereum ağında da yaşandı. İlginin azalması ve karamsar piyasa görünümü, Ether ve Bitcoin için yeni bir düşük seviyeyi ortaya çıkardı.

Verilere göre, 22 Haziran tarihinde Ethereum ağında işlem ücreti 3 gwei’nin altına düştü. Bir işlem ücreti çeşidi olan “gas fiyatı” birimi gwei olarak adlandırılır. 1 gwei, 0.000000001 Ether’e eşdeğerdir. Benzer düşüş Bitcoin madenci gelirlerinde de yaşandı.

blokzincir kripto

Ethereum işlem ücretleri ve Bitcoin madenci gelirleri dipte

Ethereum ağındaki ilgi kaybı işlem ücretlerini de düşürdü. Cumartesi günü Ethereum ağında işlem yapmak için ödenen ücret 2020’den bu yana görülmemiş bir seviye olan 3 gwei’nin altına geriledi.

Geçtiğimiz yıl Ethereum ağındaki işlem ücreti 15 ila 20 gwei arasındaydı. Hazırlanan Dune Analytics gösterge tablosunda, en yüksek günlük işlem ücretinin 5 Mart tarihinde 83 gwei olduğu görüldü. Mart ayı, kripto para piyasasının büyük bir iştah yaşadığı dönem olarak kayıtlara geçti. O dönemde birçok blokzincir’e rekor seviyede ilgi gösterildi.

13 Mart tarihinde Ethereum ağına “blob” getiren ve katman-2 ağlarında işlem gönderme maliyetini düşüren yükseltme ile birlikte ağ istikrarında bir iyileşme görüldü.

Son zamanlarda gerçekleşen fiyat düşüşü de ağ yükünü hafifletti. Azalan trader sayısı işlem ücretlerini pozitif etkiledi.

Diğer taraftan Bitcoin madenci gelirlerinde de çarpıcı bir düşüş gerçekleşti. The Block verilerine göre, Bitcoin madencilerin TH/s başına elde ettiği gelir miktarı son iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Madencilik gelirlerinin düşüşü, halving haricinde Bitcoin ekosistemine giren yeni cüzdan sayısıyla da ilişkili olabilir. Yeni açılan Bitcoin cüzdanlarının yedi günlük ortalaması 2018’den bu yana en düşük seviyede.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala