bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

“Fed Bitcoin satın almalı ve rezerv olarak tutmalı”

bitcoin stratejik rezerv abd

Kripto sektöründe gözler, bugün başlayacak Bitcoin konferansına çevrildi. Konferansın ana konusu ABD’de BTC’nin yeri ve önemi olacak. ABD başkan adayı Donald Trump ise 27 Temmuz tarihinde konuşma yapacak.

Kripto yanlısı ABD Senatörü Cynthia Lummis, Bitcoin konferansında önemli bir konuşma yapacak. Senatör, önceki günlerde X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, “Bu hafta çok önemli şeyler olacak. Bizi izlemeye devam edin!” demişti.

FOX Business’ın yaptığı habere göre, Lummis’in planları arasında Bitcoin’in ABD’deki konumunu sağlamlaştırmak yer alıyor. Özellikle Fed’in BTC konusunda daha fazla rol alması istenecek.

ABD Senatörünün Bitcoin planı

FOX Business’a göre, Bitcoin destekçisi olarak bilinen Wyoming Cumhuriyetçi Senatörü Cynthia Lummis, Bitcoin Konferansı’nda Fed’in Bitcoin satın almasını ve ABD para sistemini yönetmeye yardımcı olmak amacıyla rezerv varlık olarak tutmasını gerektirecek bir taslağı sunacak.

ABD başkan adayı Donald Trump da 20.000 kişinin önünde konuşma yapacak. Trump’ın Bitcoin’e karşı sıcak bakacağı ve ılımlı açıklamalarda bulunacağı konuşuluyor.

Lummis, Fed’in BTC satın alması konusunda Trump’ı ikna etmeye çalışacak.

Lummis’in tasarısı, Fed’in stratejik bir rezerv varlık olarak BTC tutmasını gerektirecek. FOX Business, Lummis’in bu planının belirsiz olduğunu, Senatörün konferansta nasıl konuşacağının bilinmediğini ifade etti.

FOX Business’ın haberine göre, Lummis Trump’ın konuşmasından hemen önce sahneye çıkarak bu tasarıdan bahsedecek. Senatörün yanındaki isimler, Trump’ın tasarıyı ve arkasındaki fikri destekleyeceğini düşünüyor.

HarrisX’in baş ticari yetkilisi Alex Chizhik, “Fed’in stratejik rezerv varlığı olarak BTC tutması, ABD dolarına ve sermaye piyasalarımıza istikrar getiren önemli bir hamle olacaktır.” yorumunda bulundu.

Trump, önceki günlerde ABD’nin Bitcoin konusunda merkez olmasını ve rekabette Çin’in öne geçmesini engellemesi gerektiğini dile getirdi. Bu nedenle, Trump’ın Fed’in BTC satın almasını ve yönetmesini olumlu karşılayacağı düşünülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala