bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,777.48 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,287.90 4.05%
bnb
BNB (BNB) $ 532.97 4.52%
solana
Solana (SOL) $ 130.28 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.57807 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329042 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099232 6.19%

Fed şahini kafese koydu: Bitcoin boğaları geri döndü

Powell fed abd bitcoin

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole’da yaptığı konuşma sonrası Bitcoin fiyatı 64 bin dolara ulaştı.

Jackson Hole Sempozyumu’nda konuşan Powell, eylül ayında faiz indirimi yapılabileceğini ima etti. Powell’ın dudaklarından çıkan her cümle Bitcoin fiyatını doğrudan etkiledi. Lider kripto para birimi BTC son 24 saatte yüzde 5’in üzerinde yükseliş kaydederek 64 bin doları aştı.

Fed’in faiz politikaları kripto endüstrisine para girişinin kapılarını araladı. Son verilere göre toplam kripto piyasa değeri 2,17 trilyon dolara yükseldi.

Fed Başkanı Powell konuştu, Bitcoin uçtu

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Sempozyumu’nda şunları söyledi:

“Politikanın ayarlanması için zaman geldi. Gidilecek yön bellidir; faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacaktır.”

ABD’deki enflasyonu yüzde 2,9 seviyesine düşüren Fed sıkılaşma politikasında sona gelindiğinin sinyalini verdi. Sıkı çalışmalarının sonucunda nihai sonuca yaklaştıklarını aktaran Powell şöyle konuştu:

“Meslektaşlarım ve ben başlangıçta salgınla ilgili söz konusu faktörlerin kalıcı olmayacağına ve dolayısıyla enflasyondaki ani yükselişin para politikası tepkisine gerek kalmadan oldukça hızlı bir şekilde geçeceğine, kısacası enflasyonun geçici olacağına karar verdik.”

Faiz politikasındaki ilerlemeye rağmen tedbiri elden bırakmayacaklarını söyleyen Powell, gelecekteki faiz indirimlerinin gelişen ekonomik koşullara ve risklerin değerlendirilmesine bağlı olacağını aktardı.

Şahin görünümü sona erdiren Powell’ın açıklamaları kripto piyasasını hareketlendirdi. Söz konusu konuşmanın gerçekleştiği saatlerde BTC 64 bin 850 dolara temas etti. ABD borsasında da başta Nasdaq ve S&P 500 olmak üzere yükselişler gözlemlendi.

62 bin dolar direncini aşarak boğaların geri dönmesini sağlayan BTC, son 24 saatte 43 milyar dolar işlem hacmi kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala