bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,500.21 4.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,427.75 3.00%
bnb
BNB (BNB) $ 556.79 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 139.51 3.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.573596 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.359991 1.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.107181 4.92%

Fed’e çağrı: Faizleri yüzde 1,5 düşürün!

Fed faiz cagri

Wharton Profesörü Jeremey Siegel, piyasalardaki mevcut görünüm ve ABD istihdam raporunun ardından Fed’e seslendi. Siegel, Fed’in 75 baz puanlık acil bir faiz indirimi yapması gerektiğini savundu.

CNBC’nin Squawk Box programına konuk olan Pennsylvania Üniversitesi Wharton İşletme Okulu finans profesörü Siegel, Fed’in acil bir hareket planlaması gerektiğini belirtti.

Ünlü profesör, Fed’in acil bir şekilde 75 baz puanlık (yüzde 0,75) faiz indirimi yapması için çağrıda bulundu. Siegel, Eylül ayında da 75 baz puanlık faiz indirimini gerekli görüyor.

Siegel, biri acil olmak üzere iki faiz indirimiyle mevcut politika faizinin yüzde 3,5 ile 4 arasında olması gerektiğini savundu.

Fed faizleri düşürmeli!

Japonya’nın en büyük borsa endeksi olan Nikkei, haftaya yüzde 13’ün üzerinde düşüş ile başladı. Japonya’dan Asya’nın diğer ülkelerine yayılan borsa çöküşü, Fed’i panikletti.

Fed’in acil bir toplantı yapacağı ve politika faizlerini konuşacağı iddia edildi. Gündem sıcaklığını korurken, piyasa uzmanı Jeremey Siegel’den faiz yorumu geldi.

Siegel, Cuma günü açıklanan istihdam raporunun hayal kırıklığı yarattığını belirtti. İşsizliğin yüzde 4,2 hedef oranını aştığını söyleyen Siegel, büyümenin yavaşladığını dile getirdi. Profesör, tüm bu resesyon endişelerinin ortasında enflasyonun yüzde 2’ye kadar düştüğünü hatırlattı.

Siegel, Fed’in hızlı bir şekilde toplantı planlaması gerektiğini ve faizleri minimum yüzde 0,75 oranında düşürmesi gerektiğini söyledi. Piyasa uzmanı bu indirimi yeterli bulmuyor olacak ki yüzde 0,75’lik bir başka faiz indiriminin de Eylül’de yapılması gerektiğini savundu.

Profesör, acil bir faiz indiriminin piyasaları olumsuzluğa sürükleyeceğini düşünmüyor. Siegel’e göre piyasa bu faiz indirimini memnuniyetle karşılayacak ve daha fazla iştahlanacak.

Siegel, Fed’in Eylül toplantısından önce acil bir faiz indirimi yapmaması halinde resesyonun patlak vereceğini öngörüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala