bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,451.93 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,346.33 2.98%
bnb
BNB (BNB) $ 559.68 1.25%
solana
Solana (SOL) $ 131.80 3.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.576978 2.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.338744 4.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.103842 1.62%

Fed’in faiz sinyali Bitcoin fiyatını etkileyecek mi?

jerome powell fed abd faiz

Fed Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın toplantısında faiz indirimine yönelik sinyaller verdi. Powell’ın açıklamaları sonrası Bitcoin tarafında bir yükseliş görülmedi.

Fed, beklentiler dahilinde faizleri yüzde 5,2 ve yüzde 5,5 seviyesinde sabit bıraktı. Enflasyonun yüzde 3,0’a düşmesi, Fed’in politika faizine yönelik stratejisini şekillendirmeye başladı.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrası basın toplantısı düzenledi. Gazetecilere demeç veren Powell, enflasyonu hedef seviyeye düşürmeye gayretli olduklarını ve faiz indirimi için zamanın yaklaştığını dile getirdi. Powell’ın açıklamaları, kripto endüstrisinde ses getirdi.

Fed Başkanı Powell neler söyledi? Bitcoin nasıl tepki verdi?

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in Eylül ayında apolitik kalacağını ve faiz oranlarını düşürebileceğini söyledi. Powell, “Bunun mümkün olduğuna kesinlikle inanıyorum” yorumunda bulundu.

Powell, Fed’in ABD başkanlık seçimlerinden önceki son toplantısında faiz indirimi kararı alabileceğini belirtti. Siyasi baskı konusuna değinen Powell, “Araçlarımızı asla siyasi bir şeyi desteklemek ya da karşı çıkmak için kullanmayız” dedi.

Powell, son toplantının gerçek bir tartışma ortamında yapıldığını ve faiz indirme konusunun ana gündem maddesi olduğunu açıkladı. Fed başkanı, faiz indirimi yapabilmek için verilerin daha iyi gelmesi gerektiğini belirtti.

Powell, ‘daha iyi bir veri’ söylemiyle 14 Ağustos’u işaret etti. 14 Ağustos tarihinde ABD tüketici enflasyon verisi açıklanacak. Enflasyonda gerçekleşecek potansiyel bir düşüş faiz indirimini resmileştirebilir.

Powell’ın tüm bu açıklamaları esnasında BTC’de volatilite görüldü. Powell’ın basın toplantısına başlamasıyla birlikte düşüşe geçen BTC, son 24 saatte yüzde 3,5 oranında değer kaybetti.

14 Ağustos’a kadar BTC’nin konsolidasyon bölgesinde işlem görmesi bekleniyor. 60.000 dolar ila 69.000 dolar arasında işlem göreceği tahmin edilen BTC, ABD enflasyon verisiyle yükselişe geçebilir.

Uzmanlar, Fed’in bu yıl faizleri yüzde 0,7 oranında düşüreceğini öngörüyor. Kripto analistleri ise en az iki faiz indirimi bekliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala