bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,276.54 2.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,278.60 3.85%
bnb
BNB (BNB) $ 495.30 3.83%
solana
Solana (SOL) $ 127.60 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528825 3.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.325198 4.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095062 5.30%

FIO Protocol (FIO) Coin Nedir?

Fio protocol nedir

FIO Protocol, kripto para ekosisteminde alım satımı kolaylaştırmayı hedefleyen merkeziyetsiz bir blokzinciri protokolüdür.

FIO Protocol Nedir, Nasıl Çalışır?

Çeşitli işlemlerin tek bir hesap üzerinde gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyan FIO Protocol, bir blockchain ağı olarak tanımlanmaktadır. FIO ağı, bu mantık üzerine oluşturulmuştur. Ayrıca FIO Protocol, kripto cüzdanlarını, borsaları, ödeme işlemcilerini ve kripto varlıklarının tutulduğu veya aktarıldığı merkezi olmayan bir kullanılabilirlik katmanıdır. FIO Chain ise, FIO Protokolü’nün yüksek veri yazma ihtiyaçlarını yönetmek için tasarlanmış bir Temsilci Teminat Kanıtı blokzinciridir. Kripto paraları almayı ve göndermeyi daha kolay bir hale getiren FIO Protocol, merkezi olmayan bir platformdur.

Kullanıcıların blokzinciriyle etkileşime girmesini daha kolay ve basit bir hale getirmeyi amaçlamaktadır. FIO Protocol, akıllı tanımlayıcılar ile işlemlerin başlatılmasına olanak tanımaktadır. Merkeziyetsizdir ve halka açık bir blokzinciri tarafından desteklenmektedir. FIO Protocol işlemleri, kullanıcı tarafından kontrol edilen bir özel anahtar gerektirdiği için güvenlidir. Genel adres ve veriler blokzincirinde şifrelendiği için kişiye özeldir. FIO Protocol, birlikte çalışabilirlik özelliği taşımaktadır. Her işlem için özel veriler ile birlikte ödeme işlevi talebini etkinleştirmektedir.

FIO Coin Nedir

FIO Coin Nedir?

FIO Coin, projenin blockchain altyapısı FIO Chain’in yerel fayda tokenı’dır. FIO Coin, ağ içerisinde çeşitli hizmetler ve amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır. Ayrıca bir yönetişim token’ı olan FIO, platformun geleceğiyle ilgili alınan kararlarda oy kullanılması ve protokolde değişim için topluluğa teklif sunulması gibi amaçlarla kullanılabilmektedir. FIO Coin sahipleri arasındaki oylamalarla ağdaki blok üreticileri seçilir. Her FIO Coin sahibi, blok üreticisi olmak için başvurabilmektedir. Bunun yanı sıra tokenin ağ içerisinde çeşitli kullanım durumları bulunmaktadır. FIO sahibi olmayan kişiler, FIO hesapları oluşturamamakta ve bu hesapların sağladığı avantajlardan faydalanamamaktadır.

FIO Coin Fiyat

Şu anda 1 FIO Protocol 0,830656 TL TL‘den işlem görüyor. Ayrıca 1 FIO Protocol $ 0.024445 dolardır.

FIO Protocol fiyatı son 24 saatte 1.35% değişim ile şu anda 0,830656 TL TL‘den işlem görmektedir.

Son 24 saatteki FIO Protocol hacmi $ 2,578,786 dolar ve kripto para biriminin piyasa değeri ise $ 17,699,193 dolardır.

FIO Coin Nereden Ve Nasıl Alınır?

Kripto para birimlerini herkes için kullanışlı bir hale getirmeyi amaçlayan FIO Protocol’ün yerel kirpto para birimi FIO Coin’dir. FIO Coin, birçok kripto para borsasında listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Binance, Gate.io, Huobi, MEXC, BitMart, CoinEx gibi platformlar verilebilir. FIO Coin satın almak isteyen yatırımcılar, öncelikle bu platformlardan birini tercih etmelidir.

İlgili platforma üye olunmalı ve hesap oluşturulmalıdır. Ardından kimlik doğrulama işlemleri gerçekleştirilmelidir. Alım satım sayfası üzerinden, tercih edilen emir ile, istenilen miktarda FIO Coin satın alınabilir. Satın alınan FIO Coin’ler işlemlerde kullanılabilir ya da daha sonra kullanılmak üzere güvenli cüzdanlarda saklanabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala