Fon yöneticisi enflasyondan kaçmak için Bitcoin’i tercih ediyor

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Hedge fonu kurucusu, 22 Ekim’de CNBC’ye verdiği röportajda Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerinin ardından “tüm yollar enflasyona çıkacağı için” Bitcoin ve diğer varlıkların tercih edeceğini belirtti.

Hedge fonu Tudor Investment Corporation’ın kurucusu olan Paul Tudor Jones, CNBC’nin Squawk Box programında “Altın, Bitcoin, emtialar ve NASDAQ teknoloji hisseleri içeren bir portföyüm var.” dedi.

Federal Reserve Bank of New York’un 15 Ekim’de yaptığı açıklamaya göre, Amerikalı tüketicilerin gelecek 12 ay için medyan enflasyon beklentisi yaklaşık yüzde 3 seviyelerinde. Fed, uzun vadeli enflasyon hedefini ise yıllık yüzde 2 olarak belirlemiş durumda.

Ancak Jones, ABD hükümetinin artan harcamalarının ve beklenen vergi indirimlerinin bu hedeflere ulaşmayı önemli ölçüde zorlaştırdığını ifade etti. “Harcama sorunlarımızla etkili bir şekilde ilgilenmezsek, iflas sürecine girmemiz an meselesi” dedi.

Bütçe açığı enflasyon yaratabilir

Kongre Bütçe Ofisi, federal hükümetin 2024 mali yılında 1,9 trilyon dolar açık vermesini bekliyor. CBO, bu açığın 2034 yılına kadar 2,8 trilyon dolara ulaşabileceği öngörüsünde bulundu.

Jones, “Bu durumdan çıkış yolu, enflasyonu arttırmakla mümkün olacak,” diyerek bu stratejiyi benimseyen ülkeler arasında Japonya’yı örnek gösterdi.

JPMorgan’ın 3 Ekim tarihli raporuna göre, yatırımcılar artan jeopolitik gerilimler nedeniyle bir “felaket senaryosu” için hazırlık yaparken, “değer kaybı ticareti” olarak adlandırılan bir yaklaşımla altın ve Bitcoin’e yöneliyor.

JPMorgan, bu değer kaybı ticaretinin artışını, 2022’den itibaren yaşanan jeopolitik belirsizliklerin, uzun vadeli enflasyon kaygılarının ve büyük ekonomilerdeki sürekli yüksek bütçe açıklarının etkilerine bağlıyor.

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin fiyatı yaklaşık 67 bin 200 dolar seviyelerinde bulunuyor ve bu yıl içinde yüzde 50’den fazla değer kazandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Ethereum’da enflasyon tehlikesi: Merge başarısız mı oldu?

Binance tarafından yayımlanan piyasa analiz raporuna göre, Ethereum’un enflasyon oranı yüzde 0,74 seviyesine çıkarak “ultrason para” kavramının tartışılmasına neden oldu. Rapor, Ether’in piyasaya sürülme oranının, zincir içindeki faaliyetlerin azalması ve düşük yanma oranlarının etkisiyle iki yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Bu durum, Vitalik Buterin’in kurucu ortağı olduğu Ethereum için büyüyen bir sorunu gözler önüne ...

Bağlantıyı kopyala