bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,172.12 4.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,321.85 2.24%
bnb
BNB (BNB) $ 547.21 3.09%
solana
Solana (SOL) $ 131.20 0.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.579648 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333333 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100467 1.49%

Forsage Kurucularına 340 Milyon Dolarlık Ponzi Suçlaması

forsage kurucularina 340 milyon dolarlik ponzi suclamasi1

ABD’de Forsage‘in kurucularına kendisini DeFi olarak gösteren 340 milyon dolarlık ponzi yürüttüğü suçlaması yapıldı. ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamasında, Vladimir Okhotnikov, Olena Oblamska, Mikhail Sergeev ve Sergey Maslakov’un sosyal medyada Forsage’i meşru bir sistem olarak tanıttığı ancak bunun dolandırıcılık planı olduğu ifade edildi.

forsage kurucularina 340 milyon dolarlik ponzi suclamasi12

Forsage Kurucularına Ponzi Suçlaması

ABD’de Forsage kurucularına ponzi suçlaması yapıldı. Açıklamada, Forsage‘in Ethereum, Binance Smart Chain ve Tron üzerinde ‘ponzi şemasıyla uyumlu’ akıllı sözleşmelere dayandığı belirtildi. Rus uyruklu dört isim suçlu bulunmaları halinde en fazla 20 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. Başsavcı Kenneth A. Polite, DeFi alanı da dahil olmak üzere yatırımcıları dolandıranlardan hesap sormaya kararlı oldukları bildirdi.

Mahkeme belgelerine göre, bir yatırımcı Forsage‘de ‘yuva’ satın alarak yatırım yaptığında, akıllı sözleşmeler fonları otomatik olarak diğer Forsage yatırımcılarına yönlendiriyor. Böylece önceki yatırımcılara, sonradan katılanların fonlarıyla ödeme yapıldı. Yatırımcıların yüzde 80’inden fazlasının Ethereum programına yatırılandan daha az ETH geri aldığı ifade edildi. Yatırımcıların yüzde 50’sinden fazlası ise hiçbir zaman tek bir ödeme alamadılar. Belgelerde, yatırımcı fonlarının Forsage’in hesaplarına çekilmesi için kodlarda hile yapıldığı da belirtildi.

SEC, ağustos ayında Forsage ile 300 milyon dolarlık ponzi şeması oluşturduğu gerekçesiyle 11 kişiyi suçlamıştı. Şirketin en son Rusya, Gürcistan Cumhuriyeti ve Endonezya’da yaşadığı bilinen dört kurucusu ve Forsage’i destekleyen ABD merkezli üç destekçi suçlanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala