bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,259.95 0.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,553.15 5.23%
bnb
BNB (BNB) $ 569.72 1.02%
solana
Solana (SOL) $ 148.21 5.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.582211 1.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.356133 0.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105116 0.20%

Fransa, Kripto Vergi Düzenlemesi İçin Tarih Verdi

fransa kripto vergi duzenlemesi icin tarih verdi

Kripto merkezi olma yolunda adımlar atan Fransa, kripto vergi düzenlemesi için tarih verdi. Fransa’nın Maliye Bakanı Bruno Le Maire, kripto vergi düzenlemesine dair açıklamalarda bulundu.

Fransa’nın Kripto Vergi Düzenlemesi Seneye Çıkacak

Fransa, dünyanın önde gelen Blockchain merkezi olma yolunda ilerliyor. Yapılan açıklamaya göre Fransa, önümüzdeki yıl kripto vergi kurallarını gözden geçirecek ve hisse senetleri için mevcut normları çoğaltmaya çalışacak.

Fransa’nın Maliye Bakanı Bruno Le Maire, yaptığı açıklamada kriptonun enerji tüketimi ve Blockchain teknolojisini Fransa’nın fiat para birimi Euro’nun rolünü gasp etme potansiyeli hakkında endişelerini dile getirdi. Le Maire açıklamasında, Avrupa Birliği’ni kripto pazarını yapılandırmak ve organize etmek için dünyanın önde gelen ekonomik bölgesi haline getirmek istiyoruz. Bu bağlamda Fransa’nın kripto varlık ekosisteminde Avrupa merkezi olmasını istiyoruz.” dedi.

fransa kripto vergi duzenlemesi icin tarih verdi 2

Avrupa Birliği, yatırımcıları koruma ve istikrar normlarını karşılamaları durumunda kripto şirketlerinin Blockchain alanında faaliyet göstermesine izin vermek adına dönüm noktası sayılabilecek Kripto Varlık Piyasalarının Düzenlenmesi (MiCA) yasasını kabul etmişti.

Son aylarda ise kripto para borsaları Binance ve Crypto.com gibi şirketler MiCA’nın bazı amaçlarını öngören mevzuat uyarınca Fransız makamlarına kaydolmuş ancak Fransız yetkililerini web3 girişimcilerini teşvik etmek için yeterince şey yapmadığı gerekçesiyle protesto etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala