bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,172.12 4.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,321.85 2.24%
bnb
BNB (BNB) $ 547.21 3.09%
solana
Solana (SOL) $ 131.20 0.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.579648 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333333 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100467 1.49%

FTX CEO’su Fed’in Kripto Gerilemesini Tetiklediğini Söyledi

ftx ceosu fedin kripto gerilemesini tetikledigini soyledi

Kripto para piyasalarında son dönemde olağanüstü bir düşüş yaşanıyor. Kripto para birimlerinde yaşanan bu düşüşün nedeni için pek çok sebep gösteriliyor olsa da FTX CEO’su bu gerilemeden Fed’in sorumlu olduğunu söyledi.

Kripto Para Birimlerindeki Düşüşün Sebebi Fed

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan FTX’in kurucusu ve hali hazırdaki CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) mevcut kripto para borsası hakkında açıklamalarda bulundu. SBF açıklamasında, kripto para birimlerinde son dönemde yaşanan olağanüstü düşüş için, “Bunun temel itici gücü Fed oldu.” ifadesini kullandı.

ftx ceosu fedin kripto gerilemesini tetikledigini soyledi 2

SBF yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) yüksek enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını agresif bir şekilde artırdığını ve bunun risk beklentilerinin “yeniden ayarlanmasına” neden olduğunu belirtti. SBF ABD Merkez Bankası’nın yapmaya çalıştığı şeyin zorluğunu takdir ettiğini ve bunun “bir kaya ile sert bir yer arasında sıkışıp kalma” durumuna benzer olduğunu dile getirdi. SBF ayrıca sahibi olduğunu kripto para borsası FTX’in atacağı adımlarının çoğunun artık Fed’in önümüzdeki aylarda alacağı kararlara bağlı olduğunu belirtti. SBF son olarak Fed’in son kararı sonrasında şu ifadeleri kullandı:

Kelimenin tam anlamıyla piyasalar korkuyor, parası olan insanlar korkuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala