bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,117.50 1.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.69 3.88%
bnb
BNB (BNB) $ 493.33 3.59%
solana
Solana (SOL) $ 127.35 4.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52661 3.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.325488 5.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.094901 5.19%

FTX’e mahkeme celbi gönderme izni çıktı

ftxe mahkeme celbi gonderme izni cikti

Federal bir yargıç, algoritmik stablecoin Terra ve ilgili Luna token’ını çıkaran Terraform Labs’ın, başarısız olan kripto devi FTX’e mahkeme celbi göndermesine izin verdi. Bu durum, kripto dünyasında yaşanan bir dizi olayın ardından Terraform’un FTX’den bilgi ve belgeler talep etme hakkını almasını içeriyor.

FTX ve Terraform Arasındaki Yasal Mücadele

Bir federal yargıç, Terraform Labs’a, başarısız olan kripto para borsası FTX’e hukuki belge talep etme izni verdi. Terraform Labs, Terra algoritmik stablecoin ve ilgili Luna yönetişim token’ını üreten bir şirket olarak faaliyet gösteriyor.

Terraform, FTX‘in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından alınan disiplin eylemi hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia ediyor. Şirket, tokenlerinin koordineli olarak kısaltılmasının 2022 Mayıs’ında yaşanan çöküşün arkasında olduğunu ve Sam Bankman-Fried’ın yıkılan kripto devi olan FTX’in bu konuda bilgi ve belgelere sahip olduğunu ileri sürüyor.

ABD İflas Mahkemesi Yargıcı John Dorsey, Pazartesi günü Terraform’a, artık kapalı olan ticaret platformuna, Terraform’un iddialarını destekleyecek belge ve bilgileri sağlama konusunda özel yetki verdi. FTX’in avukatları, iflasa giden şirketlerin ve bireylerin genellikle iflas süreçleri tamamlanana kadar ek yasal işlemlerden muaf olduğunu belirterek, Terraform’un avukatlarıyla bir anlaşmayı kabul etti. FTX, talep edilen belgeleri sadece Terraform’un SEC davasına savunma yapma durumuyla sınırlı olması koşuluyla sağlayacağını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala