Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

G20 temsilcileri kripto düzenlenmesi için tavsiyeler belirledi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Küresel kripto para birimi faaliyetlerinin düzenlenmesi ve gözetilmesi için yeni bir dönem başlıyor. Finansal İstikrar Kurulu (FSB), G20 ülkelerine kripto varlıklar ve stablecoinler konusunda düzenlemeler getirme yolunda bir dizi öneri sundu.

Kripto Varlıklar Ve Stablecoinler için Yeni Düzenlemelerin Yolu Açılıyor

Finansal İstikrar Kurulu, kripto varlık ve stablecoin düzenlemeleri konusunda G20 ülkelerine bir dizi öneri sundu. Bu uluslararası danışmanlık kuruluşu, kripto varlık operasyonlarının ve pazarlarının düzenlemesi ile ilgili bir dizi tavsiyede bulundu. Diğer yandan, stablecoin düzenlemelerine özel bir dizi öneri de sundu.

Kripto varlıklarının ve pazarlarının düzenlenmesi konusunda dokuz öneri sunan Finansal İstikrar Kurulu, veri toplama, emisyon yapan organizasyonların yönetişim çerçevelerinin gözden geçirilmesi ve uluslararası düzenleyici iş birliğinin teşvik edilmesinin önemine vurgu yaptı. Kurul, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyetleri, risk profilleri ve hizmetlerine dair açık ve ayrıntılı bilgi paylaşmasının önemini de belirtti.

Finansal İstikrar Kurulu, global stablecoin düzenlemelerini ele almak için de öneriler sundu. Bu çerçevede, yetkililerin emisyon yapanlardan sağlam kurtarma ve çözüm planları talep etmeleri gerektiğini belirtti. Son olarak öneriler, emisyon yapanların kullanıcılara hızlı geri ödeme için güçlü bir yasal hak sağlama gerekliliğini de içeriyor.

Yazar: Burak Köse

İBB, Blockchain ve Dijital Cüzdan Projelerini Duyurdu

Son zamanlarda birçok ülke ve şirket Blockchain konusunda atılım yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB) bu gelişime katıldı. İBB, İstanbul’da Blockchain uygulamalarını hayata geçirdiğini duyurdu. İBB 2050 vizyonunun bir parçası olarak “akıllı şehir” uygulamasının bir sonucu olan proje, birçok konuda Blockchain ile şehrin sakinlerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Türkiye’de kamusal olarak ilk uygulama olarak tanıtılan ...

Bağlantıyı kopyala