bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 55,822.96 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,976.09 3.86%
bnb
BNB (BNB) $ 493.38 3.92%
solana
Solana (SOL) $ 133.22 1.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.420654 4.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.352114 6.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.101383 4.69%

Ether ETF’i için tarih verdi! Galaxy Digital yöneticisi iddialı konuştu

ether ethereum spot

Galaxy Digital’in varlık yönetiminden sorumlu başkanı, spot Ether (ETH) borsa yatırım fonlarının (ETF) ne zaman işlem görmeye başlayacağına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Steve Kurz, 2 Temmuz’da Bloomberg’e verdiği demeçte ETF’lerin Temmuz ayı içerisinde işlem görmeye başlayacağını belirtti. 

Galaxy Digital, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kapısını Ether ETF’i için çalan sekiz varlık yöneticisinden biri olarak biliniyor. Şirket, spot fon için Invesco ile iş birliği yapıyor. 

Kurz, bu alanda tecrübeli olduklarını şu sözlerle ifade etti:

“Bunu aylardır yapıyoruz. Bitcoin ETF’lerinden tecrübemiz var, süreci çok iyi biliyoruz.”

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, SEC’in S-1 evrakları için ihraççılardan yeni güncellemeler istemesi üzerine tahminini geri çekti. Balchunas, Ether ETF’lerinin bu ayın başında işlem göreceğini iddia etmişti. 

SEC, ETF ihraççılarına söz konusu belgeleri güncellemeleri için 8 Temmuz’a kadar tarih verdi. Spot Ethereum borsa yatırım fonlarına onay veren Komisyon, S-1 evraklarına da yeşil ışık yakarsa ETF’ler kısa süre içerisinde işlem görmeye başlayabilir. 

Geçtiğimiz gün bir araştırma raporu yayımlayan K33 Research, Ether ETF listeleme sonrası ETH fiyatının ilk haftalarda Bitcoin’den daha iyi performans göstereceğini öne sürmüştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala