bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,242.41 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,404.41 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 573.75 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 138.77 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.468257 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.381034 1.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123187 1.14%

Geleneksel finansın kriptoyla flörtünde yeni perde

gk8 platformunun galaxy digitale satisi onaylandidsfdvds

Varlık yönetim şirketi State Street Global Advisors dijital varlıklara erişim sağlayan yeni borsa yatırım fonları çıkarmak için kripto yatırım şirketi Galaxy Digital’le ortaklığa gitti.

İki şirket ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, söz konusu iş birliğiyle doğacak ürünlerin spot Bitcoin ETF’leri sollayacağını vurguladı.

4,1 trilyon dolarlık varlığı yöneten State Street’ten 26 Haziran’da yapılan açıklamada, “Spot Bitcoin ETF’lerin piyasaya sürülmesiyle dijital varlıklara hem kurumsal hem de bireysel ilgide artış söz konusu. Fakat yatırımcılar aynı zamanda gittikçe büyüyen bu varlık sınıfında spot Bitcoin’in ötesine geçerek, yatırım tercihleri arayışında” ifadeleri yer aldı.

ABD’nin menkul kıymetler düzenleyicisine yapılan başvuruda State Street, halka açık dijital varlık firmalarına yatırım yapacak yeni bir borsa yatırım fonu önerdi. Söz konusu fon aynı zamanda vadeli ve spot ETF ürünlerine yatırım yapılmasını sağlayacak.

Kripto sektörünün önde gelen şirketlerinden Galaxy Digital’le State Street’in iş birliği, diğer varlık yöneticilerinin de dikkatini çekmiş durumda. Viska Digital Assets CEO’su Dadi Kristjansson, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, “Kripto yavaş ama emin adımlarla ana akım bir varlık sınıfı haline geliyor. Bu da bir başka işareti. Yükseliş sinyali” ifadelerini kullandı.

State Street, 26 Haziran’da Amerika Birleşik Devletleri menkul kıymetler düzenleyicisine yaptığı başvuruda, halka açık dijital varlık firmalarına yatırım yapacak bir SPDR Galaxy Dijital Varlık Ekosistemi ETF’si önerdi.

Söz konusu fon, hem ABD hem de dışarıdaki kripto para borsalarından madencilik şirketlerine, donanım cüzdan hizmet sağlayıcılarından kripto odaklı risk sermaye şirketlerine kadar uzanıyor.

“Kripto yavaş ama emin adımlarla ana akım bir varlık sınıfı haline geliyor. Burada başka bir işaret daha var. Boğa” diyen Viska Digital Assets CEO’su Dadi Kristjansson, 26 Haziran tarihli bir X gönderisinde haberi değerlendirdi.

Borsa yatırım fonları ve kriptoyu yakından ilgilendiren bu gelişmeye kayıtsız kalamayan bir diğer isimse ETF Store Başkanı Nate Geraci. Söz konusu fon hakkında “kayda değer bir gelişme” ifadelerini kullanan Geraci, State Street’in spot Bitcoin ETF’in yanı sıra yakında piyasaya sürülmesi beklenen spot Ether fonlarına ilgi göstermemesine şaşırdığını söyledi.

State Street özel dijital varlık bölümünü 2021’in Haziran ayından beri sürdürüyor. Ancak şirket, geçtiğimiz Ocak ayında piyasaya sürülmesine onay çıkan spot Bitcoin ETF’lerine dair ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na herhangi bir başvuruda bulunmadı.

Farside Investor verileri, State Street’in en büyük rakiplerinden bazıları tarafından çıkarılan ABD’de piyasaya sürülen Bitcoin ETF’lerinin Ocak ayından beri 14,4 milyar doların üzerinde hacme ev sahipliği yaptığını gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Alp Börü

Haftalık ekonomi yayını Bloomberg Businessweek Türkiye'de dokuz yıllık teknoloji muhabirliğinin ardından Coindesk Türkiye'de editörlük görevini üstlenen Alp Börü, 2023 Ekim ayından beri Kriptomeda'nın yazı işleri müdürlüğünü sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala