bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,828.76 2.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,306.72 4.51%
bnb
BNB (BNB) $ 547.94 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 131.67 3.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.572066 2.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.334387 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.102317 2.92%

Goldman Sachs’tan RWA alanında üç hamle

goldman sachs rwa kripto tokenizasyon

Yatırım bankası Goldman Sachs, gerçek dünya varlıkları (RWA) alanında üç yeni ürün sunmaya hazırlanıyor. Tokenizasyon alanına odaklanan bankacılık devi, gerekçe olarak müşteri ilgisini öne sürdü.

Goldman Sachs Dijital Varlıklar Küresel Başkanı Mathew McDermott, 10 Temmuz’da Fortune’a demeç verdi. McDermott, müşterilerinin kriptoya büyük bir ilgi duyduğunu belirtti. Bu ilgiden yola çıkan bankacılık devi, tokenizasyon çalışmalarını hızlandırdı.

Goldman Sachs, RWA çalışmalarını sürdürüyor

Goldman Sachs, üç yeni teknizasyon ürününü bu yılın sonlarında ABD ve Avrupa’da piyasaya sürecek.

Goldman Sachs Dijital Varlıklar Küresel Başkanı Mathew McDermott, süreç hakkında ayrıntı vermekten kaçınsa da genel çerçevede tokenizasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini aktardı. McDermott, tokenize edilmiş gerçek dünya varlıkları (RWA’lar) içni pazar yerleri oluşturmayı planladıklarını belirtti. Ürünler, ABD ve Avrupa borç piyasalarındaki fon kompleksine odaklanacak.

RWA goldman sachs kripto

McDermott, Goldman Sachs’ın yeni ürünlerinin bireysel yatırımcılardan ziyade finansal kurumları hedefleyeceğini ve yalnızca izin verilen blokzincirlere güveneceğini ifade etti.

Yapılan planlamaya göre, RWA pazarı teminat olarak kullanılabilecek varlık türlerini genişleterek farklılaşacak.

Goldman Sachs, kriptodaki ivmeyi spot ETF’lerdeki birikime ve genişlemeye bağladı. SEC’nin spot Bitcoin ETF’lere yeşil ışık yakmasıyla beraber neredeyse bir düzine BTC ETF’i listelendi. Düzenleyiciler, şimdilerde spot Ethereum ETF sürecini takip ediyor.

Raporlara göre, RWA alanına odaklanan fonlar ABD’de yoğun ilgi görüyor. BlackRock’ın tokenizasyon fonu BUIDL’ın 500 milyon doları aşması bunu kanıtlar nitelikte. Diğer taraftan Franklin Templeton’ın OnChain ABD Devlet Para Fonu (FOBXX), yönetimi altında 400 milyon dolarlık bir varlığı barındırıyor.

Fortune’a göre, Goldman Sachs’ın RWA alanındaki çalışmaları, kriptodaki fırsatlar ve yaklaşan ABD seçimlerinin düzenleyici tutumu netleştirmesi ile birlikte önümüzdeki aylarda daha da genişleyebilir.

Konu hakkında açıklama yapan McDermott, “Bir firma olarak doğal olarak ilgileneceğimiz, onaya tabi, icra ve belki de alt saklama gibi başka şeyler de olabilir.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala