bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,230.60 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,360.38 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 542.30 1.53%
solana
Solana (SOL) $ 135.46 2.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.563269 4.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.35438 2.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.102217 0.47%

Göstergeler Bitcoin için 74 bin doları işaret ediyor

bitcoin grafik veri analiz

Birçok metriğe göre Bitcoin’deki (BTC) düzeltme ve satış baskısı hız kaybetmeye başladı. BTC yakın zamanda tüm zamanların en yüksek seviyesine hareket edebilir.

BTC, 5 Ağustos’taki küresel piyasa çöküşü esnasında yüzde 25’in üzerinde düşüş yaşadı. Bitcoin’deki bu düşüş birçok kripto yorumcusuna göre potansiyel bir dip nokta oluşturdu.

Grafik verileri, düşüşün bir ayı tuzağı olabileceğini ve 2024 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesinin görülebileceğini öne çıkardı.

Fiyat momentumunda farklılaşma ve diğer yükseliş formasyonları BTC için potansiyel bir değer kazanımına işaret ediyor. Beklentiler ise BTC’nin 74 bin dolara ulaşması yönünde.

bitcoin btc fiyat grafik

Bitcoin düşüşlerin etkisinden kurtulmak üzere

Bitcoin (BTC), temmuz ayından bu yana dip seviyeleri oluşturdu. BTC grafiğindeki haftalık göreceli güç endeksi (RSI) daha fazla düşüş gösterdi. Fiyat seviyesi ile RSI arasındaki ayrışma, düşüş momentumunun zayıfladığını işaret ediyor. Yukarı yönlü potansiyel bir dönüş için geri sayım başladı.

Cointelegraph’a göre, BTC’de oluşan boğa bayrağı ve çeşitli sapmaların bir araya gelmesi, önümüzdeki aylarda yeni bir rekor seviye olan 74 bin doları işaret ediyor.

Bitcoin balinaları da BTC’nin bir sonraki boğa koşusunu destekliyor. Balinalar günden güne daha fazla BTC satın alıyor. Glassnode verilerine göre, en az bin BTC’ye sahip balinalar son dokuz yılın en büyük birikimine imza attı.

Bitcoin balinaları son 30 gün içinde borsalardan 73 bin 350 BTC çekti. Piyasa verilerine göre, balinalar bu BTC’leri trade amacıyla satın almıyor. Balinaların odağında daha uzun vadeli bir getiri fırsatı yer alıyor.

Balinaların en son bu kadar çok birikim yaptığı 2015 yılında bir BTC’nin değeri 220 dolar seviyesindeydi. Bu birikim sonrası BTC, Aralık 2017 tarihinde 20 bin dolara ulaştı.

ABD verileri Bitcoin gidişatını değiştiriyor

Makroekonomik veriler Bitcoin (BTC) için yükseliş sinyali veriyor. Verilere göre, ABD Fed’in eylül ayında faiz oranlarını düşürmesine yüzde 100 güven duyuluyor. Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimi yapması bekleniyor. Azınlık bir grup ise Fed’in 50 baz puan indirim yapabileceğini öne sürüyor.

Faiz indirimine yönelik beklentiler BTC’yi güçlü tutuyor.

ABD’den gelecek üretici ve tüketici fiyat endeksleri de büyük bir öneme sahip. Bu veriler Fed’in politika faizi konusunda atacağı sonraki adımına dair ipuçları verecek.

13 Ağustos Salı TSİ 15.30’da ABD üretici fiyat endeksi (ÜFE) açıklanacak. Beklentiler ÜFE’nin bir önceki ay ile aynı oranda (yüzde 0,2) gelmesi yönünde.

14 Ağustos Çarşamba TSİ 15.30’da ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) gelecek. Fed’in faiz politikasını etkileyen verilersen birisi olan TÜFE’nin bir önceki ay ile aynı oranda (yüzde 3,0) gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala