Grayscale çekildi: Ethereum hayalleri suya düştü

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Varlık yöneticisi Grayscale, SEC’nin 30 Mayıs’ta nihai kararı vermesini beklemeden vadeli Ethereum ETF başvurusunu geri çekti.

Kripto para piyasasında çalkantılı süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), önemli bir destek noktası olan 64.000 dolar seviyesini kaybetti. Altcoin’lerin öncüsü Ether (ETH) ise haber akışının da etkisiyle 3.000 dolar bölgesine geri çekildi.

Geçtiğimiz gün varlık yöneticisi Grayscale’den ilginç bir hamle geldi. Grayscale, vadeli Ethereum ETF başvurusunu geri çekti. ABD’nin düzenleyici kurumu SEC, 30 Mayıs’ta bu başvuruyla ilgili nihai kararı verecekti. Grayscale’in hamlesi kripto uzmanlarını şaşırttı.

Ethereum

Grayscale neden başvurusunu geri çekti?

Spot Bitcoin ETF ihraççısı olan Grayscale, vadeli Ethereum ETF başvurusunu geri çekerek gündemde bomba etkisi yarattı. Ether (ETH) fiyatında düşüş yaşanırken, başvurunun neden geri çekildiği merak konusu haline geldi.

Varlık yöneticisi, 7 Mayıs tarihinde SEC’ye Grayscale Ethereum Futures Trust’ın geri çekilmesine dair bir bildirimde bulundu.

Varlık yöneticisi, bu başvuruyu 19 Eylül 2023 tarihinde yapmıştı. Onaylansaydı New York Borsası’nda listelenecekti. Bloomberg ETF analisti James Seyffart, Grayscale’in vadeli Ethereum ETF başvurusunu “truva atı” olarak değerlendiriyordu. Seyffart’a göre, varlık yöneticisi, vadeli ETF onaylandıktan sonra SEC’yi spot Ethereum ETF konusunda ikna edecekti.

Seyffart, SEC’nin Grayscale ile bu konuyu önceden konuştuğunu ve söylenenlerin Grayscale’i geri çekilmeye ittiğini tahmin etti.

SEC’nin takvimine göre, 23 Mayıs’ta spot Ethereum ETF başvurularıyla ilgili nihai karar verilecek. Grayscale’in vadeli Ethereum ETF başvurusunun resmi kararı ise 30 Mayıs tarihindeydi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Öbürleştirme nedir?

Bu yazımda, öbürleştirme diye adlandırdığım bir olguyu sizlere anlatacağım. Bu tüm dünyada birçok ülkede dev bir sorun haline geldiği hâlde pek fark edilmeyen bir olgu ve tabii ülkemizde de tüm gücüyle faaliyette. Siz kendi şehrinizde (mesela İstanbul) taksiye biniyorsunuz, taksi yerli, şoförü yerli, siz de Türk’sünüz ama ikinizin arasındaki ilişkiyi düzenleyen yabancı bir şirket. Bu ...

Bağlantıyı kopyala