bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,351.56 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,286.23 2.38%
bnb
BNB (BNB) $ 495.16 2.64%
solana
Solana (SOL) $ 127.84 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529633 2.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.326827 4.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.094919 3.69%

Grayscale yapay zekaya odaklandı: Beş altcoin ufukta!

grayscale yapay zeka fon

Yatırım yönetim devi Grayscale, oluşturduğu yapay zeka fonu ile kripto para sektöründeki yapay zeka girişimlerini destekleyecek. Aynı zamanda Bitcoin ihraççısı olan şirket, merkeziyetsiz yapay zekaya odaklanan yeni bir fon başlatacak.

Grayscale’in yapay zeka fonu üç teme alana odaklanacak: Yapay zeka hizmetleri, merkezi yapay zeka kullanımıyla ilgili sorunların ele alınması ve yapay zeka altyapısının geliştirilmesi.

Fon yapay zeka ile ilgili kripto para projelerini de kapsıyor. Fonun detaylarında, beş farklı altcoin yer alıyor.

Grayscale, yapay zeka fonu başlatıyor

Kripto varlık yöneticisi şirket, merkeziyetsiz yapay zekaya odaklanan bir fon başlatacak. The Block’a verilen bilgilerde, fonun üç ayda bir yeniden dengeleneceği belirtildi. Grayscale Decentralized AI Fund LLC, kripto para endüstrisindeki yapay zeka girişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Fonda yer alan merkeziyetsiz kripto projeleri, Bittensor (TAO), Filecoin (FIL), Livepeer (LPT), Near (NEAR) ve Render (RNDR) oldu. NEAR, FIL ve RNDR fonun en ağırlıklı varlıkları olarak öne çıkıyor.

Yapılan açıklamada, fonun üç alandaki projeleri finanse edeceği aktarıldı. Fon, sohbet robotları, üretken görüntüler ve diğer merkeziyetsiz yapay zeka kullanımları gibi alanlara odaklanacak. GPU hesaplama, veri depolama ve merkeziyetsiz pazar yerleri de fonun kapsama alanında.

Grayscale’in ürün ve araştırma müdürü Rayhaneh Sharif-Askary, “Yıkıcı teknolojilerin yükselişi, 2013’teki kuruluşumuzdan bu yana Grayscale’in yatırımcıları için cazip fırsatlar yarattı ve Grayscale Decentralized AI Fund LLC’in piyasaya sürülmesinin, merkeziyetsiz yapay zekaya en erken aşamada yatırım yapma fırsatı sunduğuna inanıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala