Güney Kore borsası kıskaç altında

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Güney Kore’nin en büyük kripto borsası Upbit, ülkedeki finans düzenleyicileri tarafından soruşturmaya alındı.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu’nun (FSC), Upbit borsasının tekelleşme karşıtı yasaları ihlal etmesi sebebiyle dava açmaya hazırlandığı bildirildi. Güney Kore’nin yerel medya kanalları, söz konusu faaliyetlerin inceleme altında olduğunu aktardı.

Güney Kore Parlamentosu Ulusal Meclisi, Upbit’in piyasada tekelleşmek amacıyla çevrimiçi bankacılık şirketi K-Bank ile iş birliği içerisinde olduğunu belirtti.

Güney Kore borsası Upbit soruşturmayla karşı karşıya

Listelediği altcoin‘lerin sansasyonel bir şekilde yükselmesini sağlayan Upbit, Güney Kore’de soruşturma altında.

Borsanın fonlarının çevrimiçi banka K-Bank’ın mevduatının önemli bir kısmını oluşturduğu öğrenildi. Söz konusu durumun bankayı riske soktuğu belirtildi. İddialara göre Upbit, elindeki gücü kullanarak geleneksel finansta ön plana çıkabilir.

Yerel düzenleyici FSC’in Başkanı Kim Byung-hwan, Upbit’in yarattığı sorunların farkında olduklarını dile getirdi. Byung-hwan, borsanın yapısının araştırılacağını ve bulguların değerlendirileceğini ifade etti.

Byung-hwan şunları kaydetti;

“Elektronik Finansal İşlem Yasasını 15 Eylül’de uygulamaya koyduk ve sistem uygulandıktan sonra durumu kontrol edeceğiz.”

2021’den bu yana Upbit’e hizmet veren K-Bank, eylül ayında 732 milyon dolara kadar çıkabilecek bir halka arz duyurusunda bulunmuştu. Düzenleyiciler, K-Bank’ın üç yıl içerisinde en büyük Güney Kore bankası olabileceği yönünde endişelerini paylaştı.

Geçtiğimiz ay Upbit, Nervos (CKB) isimli altcoin’i listeledi. Söz konusu listeleme duyurusuyla birlikte CKB’nin yüzde 70’in üzerinde yükseldiği görüldü.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Haftanın en çok etkileşim alan kripto paraları

Anlık değişen piyasalar ile global ve Türkiye’de bu haftanın en çok etkileşim alan kripto para birimlerini hazırladık. Detaylar trend coinler sayfamızda! Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), kripto para piyasası üzerindeki etkisiyle altcoin’lerin yukarı veya aşağı yönlü hareket etmesinde en önemli etmendir. Bitcoin’deki hareketlilik, birçok altcoin’i hakimiyetinden dolayı etkisi altına almaktadır. Kripto yatırımcıları, piyasanın koşullarına ...

Bağlantıyı kopyala