Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Güney Kore Merkez Bankası Yetkilisi CBDC Çalışmalarını Kıyasladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) üzerinde çalışan ülkelerin arasında Güney Kore de yer alıyor. Güney Kore CBDC çalışmaları ile ilgili bilgi veren son isim Kore Merkez Bankası (BOK) başkan yardımcısı Bae Joon-suk oldu.

Güney Kore CBDC Çalışmaları Ne Durumda?

Kore Merkez Bankası (BOK) başkan yardımcısı Bae Joon-suk, merkez bankasının ödeme ve uzlaştırma sistemleri konulu konferansında konuşma yaptı. Joon-suk yaptığı konuşmada Güney Kore CBDC çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Ülkenin CBDC araştırma ve pilot programının başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyen yönetici, bu gelişmeleri diğer ülkelerle de kıyasladı.

guney kore merkez bankasi yetkilisi cbdc calismalarini kiyasladi 2

Joon-suk, CBDC konusunda Güney Kore‘nin geri kalmadığını vurgularken şunları söyledi:

“ahamalar gibi bazı ülkeler CBDC’yi başlattı veya pilot çalışmalar yürütüyor, ancak bu ülkelerin ödeme mutabakat sistemlerinde yavaş gelişme ve yetersiz finansal katılıma sahip olduğu dikkate alınmalıdır”

Şimdilik ülkede dijital para biriminin benimsenmesine dair bir program yok. Ancak böyle bir program için karar çıkar çıkmaz, Kore Merkez Bankası’nın onu yayınlamaya hazır bir teknolojiye sahip olduğu da vurgulandı.

Güney Kore’de CBDC’yi test eden araştırma projesi Ağustos 2021’de başlamıştı. Testlerin gelecek yıl haziran ayında tamamlanması bekleniyor.

Yazar: Hazal Orta

Valkyrie 700 Milyon Dolarlık Protokol Hazinesi Tutuyor

Kripto para dünyasında özel şirketlerin rolü hızla artıyor. Grayscale ve Valkyrie Investments gibi şirketler ise bu alandaki ürünlerini genişletmek için çalışmalarını yürütüyor. Son olarak Valkyrie Investments, NEM ve Symbol protokolünün 700 milyon dolarlık token hazinesini denetleyeceğini açıkladı. Zincir içi verilere göre 25 Ocak’ta resmileştirilen çoklu imza onayı, kriptonun iki farklı köşesi arasındaki işbirliğinin erken bir örneği konumunda. ...

Bağlantıyı kopyala