bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,671.06 3.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,492.38 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 582.26 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 3.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.478843 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.407071 5.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126054 2.68%

Hazinesi en güçlü 8 kripto girişimi: Listeye şaşıracaksınız!

blokzincir kripto

Hazinesinde en çok varlığa sahip sekiz kripto para girişimini sizin için derledik. Listedeki isimler dikkat çekiyor.

Kripto para projeleri, inşa ettikleri ağ ortamı ve blokzincir yapısıyla gelir modeli oluşturmaktadır. Bu gelir modeli, kripto projelerinin gelişiminde önemli bir görev üstleniyor. Özellikle işlem ücretleri, blokzincirlerin olmazsa olmazı haline geldi.

Birçok kripto projesi gelir modelleriyle hazine oluşturuyor. Buradaki hazine, projenin ilerleyişinde, korunmasında ve olası zorlu günlerde devreye giriyor.

Peki günden güne benimsenen ve yatırımcı çeken kripto sektöründe hangi kripto para projelerinin hazinesi daha güçlü?

blockchain

1- Mantle (MNT)

Mantle (MNT), Ethereum blokzincirinin ölçeklendirme sorunlarını çözmek için tasarlanan ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu bir blokzincirdir. Mantle blokzinciri son dönemde oldukça popülerleşti ve birçok kripto yatırımcısının tercihi haline geldi. MNT bu dönemde geniş bir yatırımcı kitlesine ulaştı. MNT’nin piyasa değeri 3,167 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Mantle (MNT)

DefiLlama verilerine göre, Mantle hazinesi en güçlü blokzincir konumunda. Mantle’nin hazinesinde 3,7 milyar dolarlık varlık yer alıyor. Mantle hazinesinde 679,14 milyon dolarlık BTC ve ETH varlıkları bulunuyor. Hazinenin büyük çoğunluğunu ise kendi coin’leri MNT oluşturuyor. Hazinedeki MNT’nin değeri ise 2,9 milyar dolar seviyesinde. Hazinedeki kalan varlıklar ise stablecoin’lerden ve diğer kripto para birimlerinden oluşuyor.


2- Arbitrum (ARB)

Son dönemin en popüler kripto projelerinden ve kripto parasıyla tartışmaların odağında yer alan Arbitrum (ARB) en güçlü hazineye sahip ikinci blokzincir konumunda. Katman-2 ve ölçeklendirme projesi Arbitrum vasat fiyat hareketleriyle son dönemde tepki çekse de kripto sektörünün güçlü isimleri arasında yer alıyor.

arbitrum arb

DefiLlama verilerine göre Arbitrum’un hazinesi oldukça güçlü bir seviyede. Arbitrum hazinesinde 3,35 milyar dolarlık kripto varlık bulunuyor. Mantle’den farklı olarak Arbitrum hazinesinin tamamını neredeyse kendi kripto para biriminden oluşturdu. Arbitrum’un hazinesinde 3,313 milyar dolarlık ARB bulunuyor. Hazinenin BTC ve ETH varlıkları ise 36,95 milyon dolar seviyesinde.

Bu hazinenin Arbitrum DAO’ya ait olduğunu hatırlatmakta fayda var.


3- Uniswap (UNI)

Kripto sektörünün en büyük merkeziyetsiz borsası Uniswap (UNI) en güçlü hazineye sahip üçüncü kripto projesi konumunda. ABD’li düzenleyici kurum Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’yla (SEC) çekişmeli bir sürece giren Uniswap, hazinesinde 2,787 milyar dolarlık varlık barındırıyor.

Uniswap UNI

Ethereum’un merkeziyetsiz borsası Uniswap özellikle ağ aktivitesiyle ön plana çıkıyor. Birçok kripto kullanıcısı Ethereum ağında işlem yapmak için Uniswap’ı tercih ediyor.

DefiLlama verilerine göre, Uniswap’ın 2,787 milyar dolarlık hazinesinin neredeyse tamamı kendi coin’i UNI’den oluşuyor. Uniswap’ın hazinesinde BTC ve ETH varlığı 444 dolar seviyesinde.


4- Optimism (OP)

Arbitrum ile aynı dönemde piyasaya çıkan ve kripto sektöründe katman-2 çılgınlığının başlamasına katkı sağlayan Optimism (OP) en güçlü hazineye sahip dördüncü blokzincir konumunda. Katman-2 ve ölçeklendirme projesi milyar dolarlık hazinesiyle rakiplerinin önüne geçmeyi başardı.

optimism op

DefiLlama’nın sağladığı verilere göre Optimism blokzincirinin 1,934 milyar dolarlık hazinesi bulunuyor. Optimism hazinesinin tamamını OP coin oluşturuyor. Popüler blokzincir, hazinesinde yalnızca 876 dolarlık BTC ve ETH bulunduruyor.

Katman-2 çılgınlığıyla ünlenen Optimism özellikle ağ aktivitesi sayesinde hazinesini güçlendirmiş durumda. OP’den oluşan hazine, çeşitli amaçlar için kullanılmayı bekliyor.


5- Ethereum Name Service (ENS)

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in de sık sık övgüyle bahsettiği alan adı blokzinciri Ethereum Name Service (ENS), 1 milyar doların üzerinde hazineye sahip beş blokzincirden biri. ENS özellikle ağ aktivitesi ve kullanıcı edinme çabalarıyla hazinesini güçlendirdi.

ENS Ethereum Name Service

DefiLlama’nın sağladığı verilere göre, Ethereum Name Service’nin hazinesinde 1,065 milyar dolar barınıyor. Popüler alan adı blokzinciri Ethereum Name Service bu hazinenin 940 milyon dolarlık kısmını ENS’den oluşturdu. Hazinede 125 milyon dolarlık diğer kripto paralar yer alıyor.


6- Ethereum Foundation

Ethereum’un arkasındaki girişim ve Vitalik Buterin’in kurucu ortaklığını üstlendiği Ethereum Foundation, hazinesi en güçlü altıncı blokzincir girişimi. Ethereum Foundation hazineyi Ethereum üzerinden gelen gelir akışıyla oluşturmuştur.

ethereum foundation

DefiLlama’nın sağladığı verilere göre, Ethereum Foundation’un hazinesinde 904,04 milyon dolarlık varlıklar bulunuyor. Verilere göre, hazinedeki bu varlıkların 903,97 milyon dolarlık kısmını BTC ve ETH oluşturuyor. Hazinedeki yalnızca 66.216 dolarlık kısım diğer kripto paralardan oluşuyor.


7- Golem (GLM)

Merkeziyetsiz bir hesaplama blokzinciri Golem (GLM) hazinesi en güçlü yedinci blokzincir konumunda. Golem ağı fazla bilgisayar gücünü ihtiyaç sahiplerine dağıtmasıyla ve ağ etkileşimi yaratmasıyla biliniyor.

Golem GLM

DefiLlama’nın sağladığı verilere göre, Golem’in hazinesinde 856,69 milyon dolarlık varlık bulunuyor. Golem’in hazinesi diğerlerine göre nispeten daha adil dağılmış vaziyette. Golem hazinesinde 73,19 milyon dolarlık GLM yer alıyor. Diğer taraftan hazinede 783,5 milyon dolarlık BTC ve ETH varlıkları bulunuyor.


8- Cardano (ADA)

Hazinesi güçlü kripto girişimleri listesinde sonuncu sırayı Cardano (ADA) aldı. Kripto sektörünün önemli ve eski projelerinden birisi Cardano, hazinesinde diğer blokzincirlerden daha az varlık barındırıyor. Cardano, majör coin’ler arasında yer almasıyla biliniyor. Popüler proje bir türlü beklentileri karşılayamamasıyla eleştirilerin odağında.

cardano ada

DefiLlama’nın sağladığı verilere göre, Cardano’nun hazinesinde 666,22 milyon dolarlık varlık bulunuyor. Hazinedeki bu varlıkların tamamını Cardano’nun kendi yerel coin’i ADA oluşturuyor.

Cardano hazinesinin 1 milyar doların altında kalmış olmasına rağmen ADA’nın piyasa değeri 15,413 milyar dolar seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala