bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,221.53 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,277.59 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 493.93 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 127.89 2.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526849 0.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329158 4.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095512 3.87%

”HER KRİZ BİTER!” Türkiye Ne Zaman Zenginleşecek?

Kapital’in yeni bölümü yayınlandı. Melis Hazal Karagöz’ün Kapital‘de bu haftaki konuğu Hakan Özerol oldu. Hakan Özerol ile birlikte dolar kuru ve Fed’in faiz kararı ile ilgili konuşuldu.

Türkiye Ne Zaman Zenginleşecek?

Melis Hazal Karagöz, ilk olarak genel olarak Türkiye ekonomisinden ve bunun yanında global ekonomiyi bilmeden yaşanılmadığını dile getirerek, Hakan Özerol’a “Fed’in faiz kararı doları nasıl etkileyecek?” diye bir soru yöneltti:

Hakan Özerol şu şekilde bir yanıt verdi:

Öncelikle çok güzel söylediğiniz. Bir Türk vatandaşı her sabah kalktığında ilk önce kurun ne olacağına bakar. Oysaki bundan iki yıl önce sadece iki argümanımız vardı. Ama şimdi dolar yükselince doları herkes şimdi yakından takip ediyor. Genel olarak bakıldığında aldığımız kararlar sonucunda Türk lirası çok fazla değer kaybetti.

Hakan Özerol ayrıca konuşmasına şunları da ekledi:

Her kriz biter. Dolayısıyla iyi haber bu ve ben en kötüye yakın bir yerde olduğumuzu düşünüyorum. Yani birkaç ay daha kötü olacak ve ondan sonra sayın bakan dedi ya; “Enflasyonda zirveyi ocakta görmüş olabiliriz” falan. Tutturamadığını varsayalım şubatta görmüş oluruz. Ama doğru burada bir yerdir. Ocaktır, şubattır ama mayıs değildir. Yani zirve burada bir yerdir buradan sonra fiyat artış hızı yavaşlamaya başlayacak. Henüz zenginleşmeye başlamayacağız ama fakirleşmemiz hız kesecek ve ondan sonra toparlayacağız.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala