bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,777.48 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,287.90 4.05%
bnb
BNB (BNB) $ 532.97 4.52%
solana
Solana (SOL) $ 130.28 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.57807 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329042 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099232 6.19%

Herkesin yükseliş beklediği Bitcoin tatsız bir sürpriz yapabilir mi?

Bitcoin BTC Teknik Analizi 7 Aralik 2022

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Eylül ayında faiz indirimine başvurulabileceğine ilişkin sinyalinin ardından Bitcoin’in (BTC) fiyatı 1 Ağustos’tan bu yana ilk kez 62 bin dolar seviyesini aştı. BTC, 23 Ağustos’ta yüzde altı oranında değer kazanarak 65 bin doları iki kez test etti ancak bu seviyede kalıcı bir performans göstermedi.

Yükselişin ardından gerçekleşen yatay seyir her ne kadar piyasa tarafından olumlu bir işaret olarak kabul edilse de bazı göstergeler Bitcoin’in yeniden 62 bin ile 60 bin dolar aralığına düşebileceğini işaret ediyor. Bitcoin’in borsalardaki rezervleri, bu durumun işaretlerinden biri olabilir.

Borsalara Bitcoin akını

Bitcoin Ağustos ayı başlarında 61 bin 700 dolar seviyesindeki direncini kırarak önemli bir artış kaydetti. Piyasa ise şimiden yükselişin beklentisine girmiş durumda.

Ancak CryptoQuant’ın verilerine göre, geçtiğimiz hafta borsaların rezervlerine yaklaşık 2 bin BTC’lik giriş gerçekleşti.

Bitcoin borsalarına yaklaşık 2.000 BTC’lik bir giriş gerçekleşti. Kripto paraların borsa rezervlerindeki Bitcoin’lerde düşüş eğilimi devam etse de geçtiğimiz haftaki ek girişler ay sonuna kadar ek bir satış baskısı yaratabilir.

bitcoin btc

BTC’nin kısa süre önce 65 bin dolara yükselmesi, 23 Ağustos’ta 140 milyon dolar, 24 Ağustos’ta ise 52 milyon dolar değerinde short (düşüş yönlü) pozisyonların tasfiyesine neden oldu. Söz konusu likidasyon dalgası yukarıdaki grafikte 65 bin dolar seviyesinde görülen sarı bantlarla gösteriliyor.

Bitcoin fiyatı 63 ila 60 bin dolar aralığında 300 milyon doları aşan long pozisyon likidasyonuna doğru ilerliyor. Material Indicators tarafından yapılan bir değerlendirmeye göre, Bitcoin emir likiditesi 62 bin dolara kadar düştü. Bu tür hareketler genellikle fiyatları aşağı çeker ve geç kalan short yatırımcıları cezbeder. Ancak piyasanın volatil ortamı göz önüne alındığında temkinli olmakta fayda var.

Short işlemler ağırlık kazandı

Her iki yönde de oluşan bu likidite kümeleri Bitcoin’de ani hareketlere neden oluyor. BTC, yükseliş trendine devam etmeden önce aşağı yönlü bu likidite alanlarını süpürebilir.

Vadeli işlem sözleşmelerinde short pozisyonların baskın olması, long pozisyonların likidasyon olasılığını daha da artırıyor. Şu anda BTC’nin long/short oranı 0,95 seviyesinde ve işlemlerin yüzde 51,06’sı short pozisyonlardan oluşuyor.

bitcoin emir

Bitcoin’in Ağustos ayı performansı tarihsel olarak diğer aylara göre düşük kalmaya devam ediyor. Bitcoin son 10 yılda birinci çeyrekte yüzde 56, ikinci çeyrekte yüzde 27 ve dördüncü çeyreklerde yüzde 88 oranında yatırım getirisi sağlarken, üçüncü çeyreklerde ise getiri oranı sadece yüzde 6.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala