bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,743.81 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,454.25 2.57%
bnb
BNB (BNB) $ 561.72 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 142.18 5.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583262 0.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.349865 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10439 0.57%

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’den CBDC Açıklaması

hindistan basbakani narendra modiden cbdc aciklamasi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi merkez bankası dijital para birimlerine (CBDC) karşı iyimser yorumlarını yineledi. Narendra Modi önümüzdeki yıllarda CBDC‘ler üzerine çalışmalarına devam ederek ekonomiyi canlandıracaklarına inanıyor.

Modi’ye göre, dijital rupi çevrimiçi ödemeyi daha hızlı ve daha güvenli hale getirecek. Ek olarak, yeni fırsatlar yaratarak ve küresel ekonomiyi güçlendirerek fintech sektöründe devrim yaratabilirler:

“Bu aynı zamanda küresel dijital ödeme sistemlerinin geliştirilmesinde de kolaylık sağlayacaktır.”

narendra modi kripto konusunda isbirligine cagriyor

Hindistan Başbakanı CBDC Konusunda İyimser

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, merkez bankası dijital para birimleri ve bunların ülkenin para ağına sağlayabileceği faydalar hakkında konuştu. Modi, CBDC’nin Hindistan’ın ulusal para biriminin dijital biçimi olacağından, yerel halkın onu nakit olarak değiştirebileceğini belirtti. Ayrıca Hindistan Merkez Bankası tarafından tamamen izleneceğini de ekledi.

Hatırlarsanız bir süre önce Modi, özel kripto para birimlerini kapsamlı bir düzenleyici çerçeveye geliştirmek küresel bir iş birliği kurma konusunda çağrıda bulunmuştu.

Modi’ye göre dijital rupi, çevrimiçi ödemeyi daha hızlı ve daha güvenli hale getirecek. Ek olarak, yeni fırsatlar yaratarak ve küresel ekonomiyi güçlendirerek fintech sektöründe devrim yaratabilir:

“Bu aynı zamanda küresel dijital ödeme sistemlerinin geliştirilmesinde de kolaylık sağlayacaktır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala