Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Intel, İkinci Nesil Bitcoin Madencilik Yongalarını Piyasaya Sürdü

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto sektörü tüm hızıyla büyürken, doğal olarak madencilik faaliyetlerinde yaşanan gelişmeler de tüm hızıyla artıyor. Birçok madenci şirketi kripto madenciliği için devasa ASIC işlemci alımları yaparken, ASIC yonga setleri için olan talep de artıyor. Bu talebe cevap vermek adına Intel ise yeni nesil Bitcoin madencilik yongalarını piyasaya sürdü.

Intel İkinci Nesil Bitcoin Madencilik Yongalarini Piyasaya Sürdü 2

Intel Bitcoin Madencilik Çipi “Intel Blockscale ASIC”i Piyasaya Sürdü

Yonga devi Intel (INTC), madencilere piyasadaki çoğu modelden daha verimli madencilik teçhizatı sunacak olan “Intel Blockscale ASIC” adlı ikinci nesil bitcoin madencilik çipini piyasaya sürdü. Hareket, madencilik firmalarının Bitcoin topluluğunu uzun süredir sarsan çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) tartışmasının kazanan tarafına geçmesine yardımcı olabilir.

Konuyla alaklı olarak konuşan Intel’in Blockchain grubunun genel müdürü Jose Rios, şu ifadelere yer verdi:

“Intel Blockscale ASIC, bitcoin madenciliği şirketlerinin önümüzdeki yıllarda hem sürdürülebilirlik hem de hash oranı ölçeklendirme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmada önemli bir rol oynayacak.”

Yazar: Cem Arslan Kurt

Nijerya Kendi Dijital Para Birimi eNaira’yı Başlatıyor

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, 25 Ekim 2021 Pazartesi günü Abuja’daki Devlet Evi’nde eNaira olarak bilinen ve merakla beklenen Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) resmi olarak açıklayacak. Nijerya Merkez Bankası (CBN), eNaira’yı ilk olarak Haziran 2021’de duyurmuştu. Bu kararın, daha önce bankaların ve finans kurumlarının kripto işlemlerini kolaylaştırma yasağı ardından gelmiş ve dikkat çekmişti. ...

Bağlantıyı kopyala