İş Bankası’ndan Blockchain Atağı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

İş Bankası, blockchain teknolojisiyle dış ticarette ödeme garantisi veren ilk Türk bankası oldu.

Türkiye İş Bankası, blockchain teknolojisiyle ilk pilot dış ticaret finansman işlemini gerçekleştiren ve bu teknolojiyi kullanarak ödeme garantisi veren ilk Türk bankası oldu. 27 Mayıs 2020 tarihindeki işlem; İş Bankası,  Şişecam, Kuraray Europe GmbH ve Commerzbank arasında Marco Polo platformu üzerinden gerçekleştirildi.

Dış ticaret işlemlerine ve finansmanına odaklanan bir işbirliği ağı olan Marco Polo platformunun sunduğu Dağıtık Defter Teknolojisi (DLT) sayesinde; dış ticaret işlemlerinin finansmanı, daha kolay ve sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor. Firmalar, ticarete dair verileri defalarca girmeden, işlemlerini güvenli, şeffaf ve korunaklı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Marco Polo’nun kullandığı Corda teknolojisi sayesinde ise tarafların bilgileri herkese dağıtılmıyor. Sadece Banka ve firmaların uygun gördüğü taraflara ve gerektiği kadar iletilerek, finans dünyasına özel gizlilik sağlanıyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek

 “Blockchain teknolojisiyle müşterilerimizi dış ticarette daha kolay ve güvenli bir döneme taşıyoruz.”

Uluslararası ticarette güvenlik, hız ve operasyonel verimliliği artıracak bu teknolojinin, dış ticaret yapan tedarik zincirleri için devrim niteliğinde bir çözüm olduğunu vurgulayan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, şunları söyledi: “İş Bankası olarak teknoloji alanında imza attığımız ilklerle müşterilerimizin finansman ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler sunuyoruz. Şimdi de blockchain teknolojisi ile ilkini gerçekleştirdiğimiz bu pilot işlemle; dış ticaret finansmanında verinin eşleşmesine dayalı, güvenilir ve daha kolay bir dönemi başlatıyoruz. Dünyanın hızla gelişen yeni teknolojik oluşumlarında yer alarak ve blockchain teknolojisi üzerinden uluslararası ticaretin ve tedarik zincirlerinin  finansmanına yönelik ürünler geliştirerek müşterilerimize yepyeni deneyimler sunmayı hedefliyoruz. Dünyanın en geniş blockchain ağına sahip R3’e üye olan ilk Türk Bankası olarak, bu defa blockchain teknolojisi ile Türkiye’de pilot çalışmasını gerçekleştirdiğimiz ödeme garantisi işleminde de ilk Banka olma gururunu taşıyoruz.”

Marco Polo’nun blockchain bazlı finansman platformunda ilk işlemi gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden  Şişecam CFO’su Görkem Elverici ise şunları söyledi: “Topluluğumuz, müşterileri ve tedarikçileri dahil tüm ekosistemine en iyi hizmetler ve deneyimler yaşatmak için her türlü dijital çözümleri geliştirmeye ve kullanmaya devam etmektedir.”

Commerzbank, Ticari Ürün Yönetimi Başkanı Enno-Burghard Weitzel ise “Marco Polo’nun  ödeme garantisi platformunda geçen yıl diğer bankalarla bir çok pilot işlem gerçekleştirdikten sonra, bu defa çok daha geliştirilmiş versiyon üzerinde İş Bankası ile pilot işlem yapmaktan  mutluluk duyuyoruz. Üretim ortamına geçme yolunda teknik performansı test ettik ve müşterilerimiz ile iş akışlarını doğruladık” ifadelerini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

512x512

Yazar: BTCHaber

Lumoz, SVM L2 için ZK ve TEE Multi-Proof entegrasyonunu destekleyen SVM as a Service’i piyasaya sürüyor

Verimli bir ölçeklendirme mimarisi ve optimize edilmiş algoritmalar sayesinde Lumoz SVM Stack, SVM zinciri için ultra yüksek işlem hacmi ve işlem hızları sunmakla kalmaz, aynı zamanda sağlam güvenlik ve merkezsizleştirme özellikleri de sağlar. Arka plan Son yıllarda, blok zinciri teknolojisinin hızlı gelişimi DeFi, NFT’ler ve AI gibi çeşitli sektörlerde inovasyonu katalize etti. Yüksek hızlı, düşük ...

Bağlantıyı kopyala