İspanya’dan kriptoya yeni vergi düzenlemesi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

İspanya, kripto paralara yönelik yeni vergi düzenlemesini hayata geçirdi. Buna göre İspanyol vatandaşları, Mart 2024 sonuna kadar yurtdışındaki kripto varlıklarını beyan edecek. Düzenleme, bilançoları 50 bin euroyu aşan kripto varlık sahiplerini ilgilendirecek. Varlık sahipleri, İspanya dışındaki platformlarda yer alan yatırımlarının detaylarını bildirecek.

İspanyol Vergi İdaresi Ajansı, vergi düzenlemesini ilk olarak 29 Temmuz’da resmi gazete Boletín Oficial del Estado’da duyurmuştu. Düzenleme kapsamında Form 721 beyannamesi için başvuru süresi 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacak. Bireysel ve kurumsal vergi mükellefleri, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla yurtdışındaki kripto varlıklarını beyan edecek. Varlıklarını kendi cüzdanlarında saklayan yatırımcılar ise standart varlık vergisine tabi tutulacak.

İspanya, son dönemlerde kripto varlıklara ilişkin düzenleme çalışmalarını hızlandırdı. 2022 mali yılında kripto vergisini ödemeyen 328 bin kişiye uyarı gönderildi. Ülkenin piyasa düzenleyicisi, kasım ayında ilk kez bir şirkete kripto davası açtı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

512x512

Yazar: BTCHaber

Ons altında yeni zirve! Bitcoin fiyatı da takip edecek mi?

Fed’in faizleri düşürmeye başlamasıyla altın fiyatları tarihi zirveye ulaştı. Kripto analistleri ise Bitcoin’in bu yükselişi takip edip etmeyeceği konusunda tahminlerde bulunuyor. Altın fiyatları 23 Eylül’de ons başına 2 bin 629 dolara çıkarak son iki haftada yüzde 5’in üzerinde bir artış gösterdi. Yeni rekor, Fed’in 18 Eylül’deki faiz indirimine bağlanıyor. Düşen faizler, kısa vadeli tahviller gibi ...

Bağlantıyı kopyala