Bitcoin (BTC) $ 62,233.67 1.44%
Ethereum (ETH) $ 2,424.04 1.96%
BNB (BNB) $ 563.89 2.19%
Solana (SOL) $ 144.55 3.39%
XRP (XRP) $ 0.532664 1.65%
Cardano (ADA) $ 0.353447 0.63%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109629 1.74%
Al veya Sat Paribu

Joe Biden yönetimine “Kriptoda berbatsınız” yakıştırması

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Milyarder iş insanı Mark Cuban öncülüğünde düzenlenen toplantıya katılanlar SEC Başkanı Gary Gensler’a ateş püskürürken, sert eleştirilerin payından Joe Biden yönetimi de nasibini aldı.

Kripto sektörünün Amerikalı paydaşları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gensler’a karşı ayaklanmaya başladı. Özellikle milyarder isim Mark Cuban, ABD Başkanı Joe Biden’ın Gensler’ı kovması gerektiğini söyledi.

Kripto yöneticileri hayal kırıklıklarını dile getirdiler

Willard Hotel’de düzenlenen yuvarlak masa toplantısına, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Galaxy kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz ve SkyBridge Capital’den Anthony Scaramucci gibi kripto sektörünün önemli isimleri de katıldı.

Toplantıya katılanlar arasında Başkan Joe Biden‘ın kıdemli danışmanı Anita Dunn da yer aldı. Grup, kripto topluluğuyla Biden arasındaki gergin ilerleyen iletişimi ele almak üzere Dunn’la bir araya geldi.

Milyarder Mark Cuban öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, SEC Başkanı Gary Gensler özelinde hayal kırıklıkları dile getirildi.

Joe Biden’ın danışmanına sert sözler

Biden’ın danışmanı, katılımcıların yönetime yönelik hoşnutsuzluklarını dinledi. Toplantıda söz alan iş insanlarından birisi ABD Başkanı’nın danışmanı Dunn’a “Kriptoda berbatsınız” dedi.

Toplantıda yer alan Senatör Kirsten Gillibrand, dijital varlıkları düzenlemenin zorluklarından bahsetti. Senatör, Cumhuriyetçi Senatör Cynthia Lummis ile düzenlemeye yönelik adımlardan yeni stablecoin mevzuatı hakkında konuştu.

Öte yandan toplantıya ilk tepki ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal’dan geldi. Grewal, Biden’ın danışmanının toplantıda olmasını bir ilerleme olarak nitelendirdi. Toplantıdan çıkan Grewal, iyimser bir duruş sergilediğini söyledi.

Crypto Council for Innovation başkanı Sheila Warren, Biden’ın danışmanının ciddi bir tavır takındığını söyledi. Warren, “Ses tonu, tavrı ve vücut dili bana bunu ciddiye aldığını ve insanların söyledikleriyle gerçekten ilgilendiğini gösterdi… Kesinlikle daha fazlasını öğrenmeye hevesliydi” dedi.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

The Block CEO’su FTX Kredileri Yüzünden İstifa Etti

Block CEO’su Michael McCaffery, gözden düşmüş eski FTX başkanı Sam Bankman-Fried’in Alameda Research şirketinden aldığı bir dizi krediyi açıklayamadığı için istifa etti. The Block CEO’su FTX İlişkisi Sebebiyle Görevden Ayrıldı Block şirketinin CEO’su Michael McCaffrey, başarısız kripto para borsası FTX’in kurucu ortağı Sam Bankman-Fried’in şirketlerinden birisi olan Alameda Research’ten aldığı krediyi açıklayamadığı için görevinden istifa ...

Bağlantıyı kopyala