bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,221.53 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,277.59 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 493.93 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 127.89 2.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526849 0.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329158 4.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095512 3.87%

Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi kriptoyu nasıl etkileyecek?

joe bideni kripto bitcoin

ABD Başkanı Joe Biden’ın yaklaşan başkanlık seçimlerinden çekilmesi kripto sektöründe büyük yankı uyandırdı. Analistler, Biden’ın kripto üzerindeki etkisini tartıştı.

Biden, Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerden çekildi ve Demokratların adayı olarak Kamala Harris’i destekleyeceğini bildirdi. Bu hamle, kripto para sektöründe hareketliliğe neden oldu. Bitcoin, önceki gün 68.450 dolara ulaştı.

Kripto yatırımcıları, Donald Trump’ın seçimleri kazanacağını düşünmeye başladı. Biden’ın çekilmesi kripto varlıkları için potansiyel bir itici güç olabilir, ancak büyük bir kripto rallisini beklemek için henüz erken görünüyor.

Analistler, sürecin yansımasını değerlendirdi.

Biden çekildi, gözler kripto boğasında

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da ikinci bir dönem için aday olmayacağını açıkladı.

Analistler, Biden’ın son dakika hamlesinin önümüzdeki aylarda Bitcoin’e ve diğer kripto paralara için olumlu yansıyacağını öne sürdü. Yine de analistler, kısa vadede heyecanlanılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Finansal hizmetler sunan eToro’nun piyasa analisti Josh Gilbert, Cointelegraph’a verdiği demeçte gündemi değerlendirdi. Gilbert, Biden’ın çekilmesiyle birlikte Donald Trump’ın seçilme şansının arttığını ve bunun kripto paralar için büyük bir güç olduğunu ifade etti.

Gilbert, “Trump’ın seçim oranlarında ne kadar önde olduğunu görürsek, kripto varlıkları da onun zaferini o kadar çok fiyatlandıracaktır.” şeklinde bir yorum yaptı.

Gilbert, Kamala Harris’in ya da herhangi bir Demokrat adayın Trump’ın önüne geçmesinin zor olduğunu, ancak kısa vadede çok şey olabileceğini aktardı.

10X Research kurucusu Markus Thielen, kripto dostu Trump’ın 25 Temmuz’da katılacağı Bitcoin konferansını işaret etti. Thielen, Trump’ın bu konferansta BTC‘yi ABD için stratejik bir rezerv varlık olarak sunabileceğini öne sürdü.

Swyftx analisti Pav Hundal ise yatırımcılara uyarıda bulundu. Hundal, Biden’ın çekilmesiyle Trump’ın seçimleri kazanma şansının arttığını, ancak bunun kripto para piyasasına doğrudan yansımayacağını aktardı. Biden gündemini ETF’lere benzeten Hundal, “Bitcoin ETF deneyiminden ders alarak, yükseliş trendi devam etmeden önce fiyatlarda geçici bir duraklama görebiliriz” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala