bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,777.48 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,287.90 4.05%
bnb
BNB (BNB) $ 532.97 4.52%
solana
Solana (SOL) $ 130.28 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.57807 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329042 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099232 6.19%

JPMorgan, Bitcoin madencilerinde “fırsat” gördü: 74 milyar dolar!

bitcoin madencilik

Wall Street’in önde gelen bankalarından JPMorgan, ikinci çeyrek verilerini ve Bitcoin ağındaki hashrate değişimlerini değerlendirerek bazı madencilik şirketlerinin hisse senedi hedeflerini revize etti. Banka, bu değerlendirme sonucunda CLSK, IREN, MARA ve RIOT gibi önde gelen madencilik firmalarının hedef fiyatlarını aşağı çekti.

Özellikle Iren ve Riot Platforms’un hisse senetlerine dikkat çeken JPMorgan, bu şirketlerdeki son dönemdeki düşük performansın yatırımcılar için önemli bir alım fırsatı sunduğunu vurguladı. Banka, Bitcoin madenciliğinde çıkarılmayı bekleyen yaklaşık 1,3 milyon tokenin nominal değerinin 74 milyar dolar civarında olduğunu tahmin ediyor.

JPMorgan, Cuma günü yayımladığı raporda, mevcut Bitcoin fiyatları ile ağdaki toplam hesaplama gücünün (hashrate) hesaba katıldığında, kalan tokenların potansiyel değerinin 74 milyar dolara ulaştığını belirtti. Bu çerçevede, bazı madencilik şirketlerinin fiyat hedefleri ikinci çeyrek sonuçlarına göre güncellendi. Hashrate, Bitcoin ağında işlemlerin doğrulanması için gereken toplam hesaplama gücünü ifade ediyor.

JPMorgan’dan Bitcoin madencileri için yeni hedefler

CleanSpark (CLSK) için belirlenen hedef fiyat 12,50 dolardan 10,50 dolara indirilirken, Iren (IREN) için bu rakam 11 dolardan 9,50 dolara düşürüldü. Marathon Digital’in (MARA) hedef fiyatı 14 dolardan 12 dolara, Riot Platforms’un (RIOT) ise 12 dolardan 9,50 dolara çekildi. Bu düşüşlere rağmen JPMorgan, Iren ve Riot’un uzun vadede daha iyi bir performans sergileyebileceğini öngörüyor.

Raporda ayrıca, Haziran ayından bu yana dört yıllık blok ödül gelir fırsatının yüzde 19 azalarak 37 milyar dolar civarında olduğu, ancak yıllık bazda yüzde 85 artış gösterdiği belirtildi. JPMorgan, Riot’un operasyonel zorluklar nedeniyle yılbaşından bu yana sektörde geride kaldığını, ancak önümüzdeki aylarda bu durumun iyileşebileceğini düşünüyor.

Iren ise, enerji maliyetlerindeki ani artış ve riskten korunma stratejilerindeki sorunlar nedeniyle son haftalarda daha düşük performans sergiledi. JPMorgan, bu tür sorunların düzeltilebilir olduğunu ve yatırımcılar için cazip bir alım fırsatı sunduğunu belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala