bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,602.70 2.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,303.88 4.60%
bnb
BNB (BNB) $ 547.26 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 131.87 3.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.573551 2.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.33218 5.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10118 4.02%

JPMorgan, piyasalar için yükseliş sinyali verdi

jpmorgan rapor piyasalar

JPMorgan işlem masası, teknoloji sektöründeki para çıkışının çoğunlukla tamamlandığını ve piyasadaki düşüşlerin satın alınması için potansiyel fırsatın yaklaştığını belirtti.

JPMorgan, geçtiğimiz gün küresel hisse senetlerindeki satışların piyasadaki etkisini ve bu etkinin yaratacağı fırsatları değerlendirdi.

JPMorgan, son zamanlardaki piyasa çöküşünü taktiksel bir fırsat olarak nitelendirdi. Bankacılık devi, müşterilerine gönderdiği bir notta, bireysel yatırımcıların hisse senedi alımlarının yavaşladığını ve hedge fonların ABD hisse senetlerinde net satıcı olduğunu açıkladı.

JPMorgan’ın pozisyonlama istihbaratı başkanı John Schlegel, “Genel olarak, düşüşü satın almak için taktiksel bir fırsata yaklaştığımızı düşünüyoruz ve Taktiksel Pozisyonlama Monitörümüz önümüzdeki birkaç gün içinde daha da düşebilir.” dedi.

Piyasaların sıçrama yapması için ne gerekiyor?

Japon borsa endeksi Nikkei 225’in yüzde 13’e yakın değer kaybetmesi, Asya piyasaları başta olmak üzere küresel piyasaları etkisi altına aldı. ABD’nin en önemli endekslerinden birisi olan Nasdaq 100, yüzde 5,45 oranında düşüş yaşadı. Piyasalar zayıf bir ABD istihdam raporunun yarattığı resesyon endişesini fiyatladı. Küresel piyasalardaki volatilite 2020’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

jpmorgan küresel piyasalar
jpmorgan küresel piyasalar

JPMorgan, küresel piyasaların yarattığı bu tedirginlik halinin yakında son bulabileceğini düşünüyor. JPMorgan’ın pozisyonlama istihbaratı başkanı John Schlegel, “Güçlü bir sıçrama yapıp yapmayacağımız gelecekteki makro verilere bağlı olabilir.” şeklinde yorum yaptı. Schlegel, Fed’in faiz politikasına yönelik toplantılarını işaret etti.

JPMorgan’ın müşteri notunda, teknoloji sektöründeki para çıkışlarının tamamlanması için halen daha zamana ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Bankacılık devi, piyasanın zayıf kalması durumunda defansif hisse senetlerinin fayda sağlayabileceğini belirtti.

Küresel piyasanın yarattığı tedirginlik ortamı kripto sektörüne de yansıdı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), önceki gün 49.000 dolara kadar geriledi. Kripto uzmanları, bu seviyenin potansiyel bir dip olduğunu düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala