Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Kadınlar neden kriptoya yatırım yapmaktan çekiniyor?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kadınlar, kripto paralara mesafeli yaklaşıyor. Dünyada kadınların yalnızca yüzde 15’i kripto yatırımı yaparken, erkeklerde bu oran yüzde 40’a yaklaşmış durumda. Peki, kadınlar neden kripto paralardan çekiniyor?

Kripto varlık eğitim ve danışmanlık platformu Lexcio kurucu ortağı Abide Gülel, çoğu kadının kriptoyu anlamlandıramadığını ifade etti. Gülel, “Kriptodan kaçınan hem erkekler hem de kadınlar, büyük olasılıkla bunu anlamadıkları için kaçınıyor. Ama gerçekten anlamalarına gerek yok. Aslında zor değil. Bu yenidir ve insanlar her zaman yeni bir şeye karşı dirençli olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kadınlar düzenlenmemiş yatırımlara temkinli

Kadınların kripto paradan kaçınma olasılığının erkeklerin yarısı kadar olduğunu belirten Gülel, “Kripto paranın kötü şöhretli dalgalanmasından dolayı kendilerini kapatıyorlar. Erkeklerin yaklaşık yüzde 30’una kıyasla dört kadından biri kripto güvenliğine güvenmiyor. Aslında teorik olarak blockchain var olan en güvenli teknolojidir. Güvenlik açığı cüzdanlarda ve takas platformlarındadır” dedi.

Gülel, kadınların düzenlenmemiş yatırımlara karşı temkinli olduğuna vurgu yaparak, “Kadın ve erkekler (yaklaşık yüzde 17 ve yüzde 19) kripto yatırımından kaçınıyor çünkü düzenlemeye tabi değil. Kripto para birimleriyle ilgili yatırımcı koruma yasalarının çıkarılması gerekiyor. Kripto paranın son çöküşü yatırımcıları haklı olarak ihtiyatlı hale getirdi. Kripto alanına yönelik yasal çerçeveler, kriptoyu daha yaygın hale getirmeye yardımcı olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Kripto geçici bir moda mı?

Kripto piyasasının kalıcı olacağını dile getiren Gülel, “Kadınlar, Avustralya’nın kripto para borsasında erkeklerden daha fazla ve daha yüksek oranda yatırım yapıyor. Geçen yıl kadın kullanıcılarda yüzde 175’lik bir artış görüldü ve bu, erkek kullanıcılarda görülen yüzde 80’lik artışı gölgede bıraktı. Şu anda Avustralya’da kadın kripto yatırımcıları sektörün yüzde 27’sini oluşturuyor. Bu yıl kriptoya yatırım yapmayı planlayan katılımcıların yüzde 43’ü kadın. Avustralya, ABD ve Avrupa genelinde, önümüzdeki 12 ay içinde kripto satın almayı öngören, kripto sahibi olmayanların neredeyse yarısı kadın” şeklinde konuştu.

Yazar: BTCHaber

JPMorgan: Artan riskler altın ve Bitcoin’e yarayabilir

JPMorgan analistleri, artan jeopolitik gerginliklerin ve Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinin yatırımcıları güvenli varlıklara yönlendirdiğini belirtti. Analistlerden oluşan ekip, Perşembe günü yayınladıkları raporda, bu durumun hem altın hem de Bitcoin için olumlu bir etki yaratabileceğini ifade etti. Analistler, altının son jeopolitik gelişmelere başlangıçta sakin bir tepki gösterdiğini, ancak son çeyrekte fiyatının önemli bir artışla 26 ...

Bağlantıyı kopyala