bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,295.96 6.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,438.70 6.17%
bnb
BNB (BNB) $ 565.42 4.99%
solana
Solana (SOL) $ 142.45 11.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.588467 4.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.352424 7.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105031 5.01%

KakaoBank Kripto Borsalarla Ortaklık Kurmayı Değerlendiriyor

kakaobank kripto borsalarla ortaklik kurmayi degerlendiriyor

Güney Kore’nin en büyük internet şirketlerinden birisi olan Kakao, ülkede anlık mesajlaşma ve sosyal medya başta olmak üzere pek çok alanda hizmet veriyor. Şirketin bankacılık hizmeti olan KakaoBank, ülkede faaliyet gösteren kripto para borsaları ile ortaklık fikrini değerlendirmeye başladı.

Güney Koreli KakaoBank Kripto Alanına Yöneliyor

KakaoBank CEO’su Yun Ho-young, şirketin üç yıllık planları arasında kripto ortaklıkları kurma fikrinin olduğunu belirtti. Yun Ho-young, kurulacak ortaklıkla birlikte, planlarının dijital para birimlerinden yararlanmak olduğunu dile getirdi. Konu hakkında açıklama yapan bir KakaoBank yöneticisi, “Kripto para borsalarının hizmetlerini kullanıcılarıma nasıl aktarabileceğimizi gözden geçiriyoruz.” ifadesini kullandı.-

Ülkenin en büyük bankalarından birisi olan KakaoBank kısa bir süre önce şimdiye kadarki en büyük işletme gelirini elde ettiğini açıkladı. Bankanın faaliyet geliri 2022 yılının ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 63.8 oranında artarak 70.14 milyon dolara ulaştı.

kakaobank kripto borsalarla ortaklik kurmayi degerlendiriyor 2

KakaoBank’ın kripto para borsaları ile ortaklık kurma planları, yerel rakibi olan KBank’ın bu alanda gerçekleştirdiği iş birliklerinden olabileceği aktarılıyor. KBank kısa bir süre önce Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Upbit ile bir ortaklık kurduğunu açıklamıştı. Kurulan bu ortaklıkla birlikte KBank’ın gelirleri bir yıl içinde en yüksek oranda artış performansını sergiledi. Son olarak Güney Kore’nin yeni seçilmiş hükümeti, ülkede 2017 yılından beridir yürürlükte olan ICO yasağını kaldırmış ve kripto para vergilerini ertelemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala