bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,777.48 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,287.90 4.05%
bnb
BNB (BNB) $ 532.97 4.52%
solana
Solana (SOL) $ 130.28 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.57807 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329042 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099232 6.19%

Kamala Harris ABD başkanlık yarışında Joe Biden’ın yerini aldı

ABD’de başkanlık yarışı tüm hızıyla devam ederken, Demokrat Parti’nin Chicago’daki kongresinde Joe Biden, Kamala Harris’i resmen başkan adayı ilan etti. Biden ve Harris’in birbirlerine sarıldığı dakikalar, duygusal anlara sahne oldu.

Elon Musk’tan DOGE mesajı

Diğer yandan, ABD’de başkan adayı Donald Trump, seçilmesi halinde Elon Musk’ı bakan veya danışman olarak düşündüğünü açıkladı. Musk, X hesabından yaptığı paylaşımda “Göreve hazırım” diyerek Trump’ın teklifine olumlu yanıt verdi. Musk’ın paylaştığı görselde, “Department of Government Efficiency” yazılı bir kürsüden konuşma yaptığı görüldü. Bu gelişmenin ardından Dogecoin (Doge) %10’luk bir yükseliş yaşadı.

Kripto para piyasaları da bu siyasi gelişmelerden etkilendi. Bitcoin, %5’lik bir artış gösterirken, XRP %3, Tron (TRX) ise %7 oranında yükseldi. Tron kurucusu Justin Sun, X hesabından yaptığı paylaşımda “Bu gece unutulmaz bir gece olacak” ifadesini kullandı.

Solana ETF başvuruları SEC’den geçemedi

Ayrıca, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Cboe BZX tarafından yapılan iki farklı spot Solana ETF başvurusunu reddetti. Bu başvuruların reddedilmesiyle birlikte, federal sicile kaydedilmedi ve olası bir onay süreci başlamadan sona erdi. Başvurular, Cboe web sitesinden geri çekildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala