bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,655.05 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,616.60 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 592.21 1.55%
solana
Solana (SOL) $ 150.24 0.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584465 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.389229 1.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.110275 0.75%

Kamala Harris’ten blokzincir ve kriptoya açık çek

kamala harris kripto

ABD seçimlerinde Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris, seçim kampanyası çerçevesinde kripto para konusuna ilk kez değindikten günler sonra blokzincir ve yapay zeka gibi yenilikçi teknolojilere olan destekleyici yaklaşımını tekrar dile getirdi.

Pittsburgh Ekonomi Kulübü’nde gerçekleştirdiği bir konuşmada Harris, şu sözlerle blokzincirin gelişimine verdiği önemi vurguladı:

“Geleceğin belirleyici sektörlerinde ülkemizi yeniden küresel lider konumuna getireceğim. Biyo-üretim ve havacılık alanlarına yatırım yaparak yapay zeka, kuantum bilişim ve blokzincir gibi teknolojilerde öncü olacağız.”

Kamala Harris’in bu demeçleri Amerika’nın sanayi kapasitesini güçlendirme politikasıyla örtüşüyor. Başkan adayı, ülkenin genel ekonomik dinamizmini artırmayı amaçlıyor.

ABD seçimlerinde kıyasıya rekabet

Harris’in kripto paralara yönelik resmi görüşünü ortaya koyması yaklaşan Kasım seçimleri için yürüttüğü kampanyanın bir parçası olarak dikkat çekiyor. Başkan adayı bunun yanında yapay zeka ve dijital varlıklar gibi yeni teknolojilere yapılan yatırımların çıkarlarını koruyacağını da vaadetti.

Seçimler adım adım yaklaşırken eski Başkan Donald Trump’ın kripto dostu politikalar geliştirme vaadi, bu alandaki ilginin artmasına neden oldu. Harris’in son açıklamaları sonrası iki liderin kripto para ve blokzincir teknolojisi politikaları üzerinde daha fazla rekabet etmesi bekleniyor.

Harris’in rakibi Cumhuriyetçi aday ve eski başkan Donald Trrump, kampanyası kapsamında kripto paralara açıktan destek veriyor. NFT’lere bireysel yatırımlar yaptığı bilinen Trump, Bitcoin 2024 konferansında SEC başkanı Gensler’ı görevden alma sözü vermişti. Trump, ABD’nin yakın gelecekte rezev varlık olarak bir miktar Bitcoin’e sahip olması gerektiğine inanıyor.

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin an itibarıyla 63 bin 750 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala