bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,671.06 3.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,492.38 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 582.26 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 3.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.478843 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.407071 5.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126054 2.68%

Kiyosaki: “Çöküşe hazırlanın, Bitcoin, altın ve gümüş alın”

bitcoin

Ekonomide çöküşün başladığını öne süren Robert Kiyosaki, Bitcoin’i de içeren önemli tavsiyelerde bulundu.

Kripto para piyasasının çalkantılı ilerlediği bugünlerde, sektörde etki bırakan önemli isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı Robert Kiyosaki, X platformundan çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Sık sık Bitcoin, altın ve gümüş tavsiyesinde bulunan Kiyosaki geleneksel finansın çöküş yaşayacağını iddia etti. Kiyosaki’nin çarpıcı açıklamaları kısa sürede viral oldu.

Robert Kiyosaki’den sinyal: “Bitcoin, altın ve gümüşe yönelin”

X hesabı üzerinden takipçilerine seslenen Kiyosaki hem iyi hem de kötü haberi verdi ve yapılması gerekenlere yönelik bir liste hazırladı. Bitcoin, altın ve gümüş Kiyosaki’nin değindiği konular arasında yer aldı.

Kiyosaki kötü haber olarak çöküşün başladığını aktardı. Ünlü yazar, bunun akabinde iyi haber olarak çöküşlerin finansal getiriler için en iyi zamanlar olduğunu öne sürdü.

Kiyosaki düşüş trendi başladığında fiyat diplerini yakalamaya çalışmanın hata olduğunu aktardı. Fiyatlar sadece düşüşe geçtiği için açgözlülüğe kapılmaması gerektiğini ifade eden Kiyosaki, dip seviyenin beklenmesinin altını çizdi.

Kiyosaki yatırımcıların bilgi ve kaynak konusunda sıkı çalışması gerektiğini, YouTube’tan ziyade gerçek öğretmenlerin takip edilmesini savundu.

Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı itibari paraları “sahte para” olarak değerlendirirken, tasarrufta Bitcoin başta olmak üzere tavsiyelerde bulundu: “Sahte paranın (doları, euro, yen, peso) değeri düşer. Altın, gümüş, Bitcoin özellikle bir piyasa çöküşünde değeri artan gerçek parayla birikim yapın” yorumunda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala