bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,960.87 4.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,466.82 5.38%
bnb
BNB (BNB) $ 565.55 2.87%
solana
Solana (SOL) $ 143.08 8.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.589622 1.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351953 4.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105738 3.25%

Kredi Derecelendirme Kurumu Fitch’den Stablecoin Yorumu

kredi derecelendirme kurumu fitchden stablecoin yorumu

Küresel kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings yeni bir rapor yayımladı. Raporda, Düzenleyici risklerinin finansal kurumları bu alana girmesini engellediği söylendi. Bu yüzden stablecoin’ler üzerindeki düzenleyici kesinliğinin piyasada olumlu fırsatları yaratabileceğini belirtildi.

Fitch, Avrupa Birliği’nin sektöre yönelik taslak düzenlemeleri yayınlayan ilk büyük ekonomi olduğuna dikkat çekerken, ihraççıların, bankalar veya elektronik para kuruluşları gibi, düzenlenmesi çağrısında bulundu.

xld finance gamefi ve stablecoinleri destekliyor

Fitch’e Göre Stablecoin’ler Düzenlenme ile Faydalı Olabilir

ABD’deki önemli düzenleyicilerden biri olan SEC’in raporunda, stablecoin ihraççılarının sigortalı bankalar olarak değerlendirilmesi gerektiği tavsiye edilmişti. Bunun üzerine Fitch, şu anda işlem gören stablecoin’lerin çoğu ABD doları ile bağlantılı olduğundan, ABD düzenleyici yaklaşımını sektörün orta vadeli gelişiminin anahtarı olarak tanımladı.

Derecelendirme kuruluşu, stablecoin ihraççılarının mevduat kabul eden kurumlar olarak faaliyet gösterecek tüzükleri güvence altına alırlarsa, mevcut bankalara ve potansiyel olarak banka dışı ödeme sağlayıcılarına meydan okuyabileceklerini de belirtti.

Son olarak Fitch, kullanıcıların yasal hakları ve rezerv varlıkları gibi stablecoin düzenlemelerinin temel yönleri etrafındaki şeffaflığın, stablecoin ihraççılarının kredi profilini değerlendirirken en önemli unsur olacağını ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala