bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,692.80 1.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,459.42 1.93%
bnb
BNB (BNB) $ 577.42 0.28%
solana
Solana (SOL) $ 146.80 3.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.479968 1.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.399779 3.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123889 1.31%

Kripto analistinden Bitcoin yorumu: 100.000 dolar masada

BTC-faiz

Kripto para analisti Timothy Peterson, Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşabileceğini, ancak önemli bir etmenin gerçekleşmesi gerektiğini aktardı.

Ünlü kripto analisti Timothy Peterson, Bitcoin’in (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ABD ekonomisiyle ilişkili olduğunu savundu.

Peterson, BTC’nin sürdürülebilir fiyatlara ulaşmasının ABD’deki yüksek getiri oranlarının düşmesine bağlı olduğunu söyledi. Analiste göre, ABD’deki yüzde 7’lik getiri oranının yüzde 6’ya veya daha altına düşmesi gerekiyor.

bitcoin-abd

Analist Bitcoin için önemli seviyelere dikkat çekti

Cane Island Alternative Advisors’ın kurucusu ve yatırım yöneticisi Timothy Peterson, Bitcoin (BTC) gidişatını Cointelegraph’a değerlendirdi. Peterson, BTC fiyatında takip ettiği ana metriğin ABD’deki faiz oranı olduğunu söyledi.

Ünlü analist, “ABD yüksek getiri oranı harika bir gösterge ve BTC’nin sürdürülebilir bir fiyat seviyesine ulaşması için gerçekten yüzde 6 veya 7’nin altına düşmesi gerekiyor” dedi.

ABD’nin faizleri artırması, varlık akışının ABD dolarına kaymasını sağladı. Her ne kadar son dönemde faiz sabit bırakılsa da ABD doları gücünü korumaya devam ediyor. Kripto para piyasası gibi riskli varlıklara henüz para girişi gerçekleşmedi.

YCharts verilerine göre, ABD yüksek getiri oranı, daha yüksek getirili şirket tahvillerinin oranını temsil ediyor. Bu oran ise yüzde 7,54’e denk geliyor.

Analist, bu getiri oranının yüzde 6 ya da 7 aralığına düşmesi halinde, BTC‘nin en geç 2025’in ikinci çeyreğinde 100.000 doları görebileceğini söyledi.

Peterson’a göre, ABD’de yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde piyasalardaki belirsizlik yükselecek.

Bir başka kripto analisti Scott Melker, X üzerinden yayımladığı bir yazıda “Fed’in faiz indirimine gitmesinin piyasalar için iyi olduğuna dair oldukça popüler bir teori var.” yorumunda bulundu.

Fed’in faiz oranlarını düşürmesi, yüksek getiri oranını da etkileyecektir. Analistler, bu nedenle faiz indiriminin gelebileceği tarihleri potansiyel bir boğa koşusu olarak değerlendiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala