bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

Kripto borsalarında işlem hacmi düşüyor

spot-etf-btc-eth

Kripto para piyasasındaki çalkantılı süreçler, borsaların işlem hacmini etkiledi. Yapılan son araştırmaya göre, merkezi kripto borsalarındaki işlem hacmi Haziran ayında yüzde 21,8 oranında düşüş kaydetti.

Spot ve türev işlemlerinin birleşik hacmi, BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı Mart ayından bu yana düşüş yaşıyor. 17 Temmuz’da yayımlanan bir raporda, Haziran ayında tüm merkezi borsalardaki birleşik spot ve türev hacmin 4,2 trilyon dolar olduğu ifade edildi. Bu miktar, Mart ayında ulaşılan 9 trilyon dolarlık rekor hacme kıyasla yüzde 53 düşüşü temsil ediyor.

Kripto borsalarında kan kaybı

CCData’nın yayımladığı raporda, kripto para piyasasının keskin düşüşleri ortasında merkezi borsaların kan kaybettiği ifade edildi. Rapor, kripto para piyasasındaki son düşüşü Japon kripto borsası Mt Gox’a ve Alman hükümetinin milyarlarca dolarlık BTC satışına bağladı.

ccdata kripto borsalari
ccdata kripto borsalari

CCData analistleri, 2023’ün son altı ayı ile bu yılın ilk altı ayı arasında merkezi borsaların değişen yapısını irdeledi. Analistler, borsaların yaşadığı sıkıntıları öne çıkardı.

Rapora göre, Dubai merkezli kripto borsası Bybit yüzde 4’lük artış ile toplam pazar payını yüzde 8’e çıkardı. Bu oran ile birlikte Bybit, en fazla pazar payı kazanan borsa oldu. Singapur merkezli kripto borsası Bitget ise pazar payınını yüzde 3,5’e yükseltti.

Binance, kripto pazarında önemli bir düşüş yaşadı. Popüler borsanın pazar payı, Temmuz 2023’te yüzde 40,4 seviyesindeydi. Bir yıl sonra, Changpeng Zhao’nun (CZ) hapis cezası alması ve Binance’in ABD’ye para cezası ödemesi nedeniyle kan kaybı yaşandı. Binance’in pazar payı bir yıl sonra yüzde 31,2’ye geriledi.

Dünyanın en büyük kurumsal türev borsası olan CME’deki toplam vadeli işlem hacmi de düşüş yaşadı. CME’nin işlem hacmi, Haziran ayında yüzde 11,5 düşüş ile 103 milyar dolara geriledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala