bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,781.82 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,458.47 5.21%
bnb
BNB (BNB) $ 562.55 2.48%
solana
Solana (SOL) $ 141.53 7.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.586245 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.350834 4.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104911 2.70%

Kripto Dünyası, Coinbase’in Son Hamlesini Nasıl Karşıladı?

kripto dunyasi coinbasein son hamlesini nasil karsiladi

Coinbase’in sürpriz paylaşımının altından Ethereum Layer-2 ağı Base çıktı. Base ile zincir üzerinde güvenli ve düşük maliyetli merkeziyetsiz uygulamalar oluşturulacağı belirtildi. Base’deki projeler Base Ecosystem Fund tarafından desteklenecek. 80 milyar dolarlık varlığı yöneten Coinbase’in 110 milyon onaylanmış kullanıcısı bulunuyor. Ethereum üzerinde inşa edilen Base, topluluk tarafından da olumlu karşılandı. Coinbase’in yeni hamlesi Ethereum için ‘güvenoyu’ olarak yorumladı. Twitter üzerinden gelen yorumlarda bazı endişeler de dile getirildi.

kripto dunyasi coinbasein son hamlesini nasil karsiladi1

Coinbase’in Base Adımına İlişkin Değerlendirmeler

Bankless Show‘un sunucusu Ryan Sean Adams, Coinbase’in kendi Layer 2’sini başlatmak yerine Ethereum’u seçtiklerini belirterek, “Ethereum için büyük bir güven oyu” ifadesini kullandı. Adams’a göre Coinbase, bankalar, fintech’ler ve diğer kripto şirketleri için emsal teşkil edebilir.

Kripto şirketi dcSpark‘ın kurucu ortağı Sebastien Guillemot, Coinbase’in akıllıca bir karar verdiğini söyledi. Guillemot, kripto para işlemlerinin ve Ethereum’da kilitlenen değerin büyük kısmının Layer-2’de bulunduğunu belirtti.

Kripto hedge fonu Syncracy Capital kurucu ortağı Ryan Watkins, Coinbase’in adımını Ethereum ekosistemi için ‘dönüm noktası’ olarak nitelendirdi. Watkins, 10 milyon kullanıcı ve kurumu Ethereum’a dahil etmek için Coinbase’de daha iyi konumlanmış kimse olmadığını ifade etti.

Diğer yandan Ethereum Layer-2 ağı Base’e yönelik bazı endişeler de dile getirildi. Yatırım şirketi Delphi Labs‘tan Gabriel Shapiro, Layer-2 ağı Base nedeniyle Coinbase’in SEC incelemesi ile karşı karşıya kalabileceğini ifade etti. Shapiro’ya göre SEC’in ‘ikincil piyasa’ gündemi hızlanacak. SEC, bir süredir blockchain-menkul kıymet sorunları ile ilgili agresif tutum sergiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala