bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,929.66 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,708.61 2.70%
bnb
BNB (BNB) $ 609.62 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 158.23 1.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.588465 0.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.402986 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124443 5.52%

Kripto ile başı derde giren ünlüler: Liste Şampiyonlar Ligi gibi!

kripto ile basi derde giren unluler

Kripto para alanı günden güne gelişmeye ve yeni yatırımcıları bünyesine çekmeye devam ediyor. Birçok ünlü, kripto para sektörünün potansiyelinden faydalanmak amacıyla çeşitli girişimlerde bulunuyor. İşte kripto sektörüne dahil olmuş, ancak işin sonunda çeşitli sorunlar ile baş başa kalmış ünlüler…


1- Kim Kardashian

kim kardashian kripto

Dünya genelinde magazin haberlerine damga vuran Kardashian ailesinin önemli bir üyesi Kim, kripto sektöründe yaptığı girişimler ile hedef oklarını üzerine çekti.

Kim, kripto projesi EthereumMax’i reklam ücreti aldığını belirtmeden desteklemesi nedeniyle ABD’li düzenleyici kurum SEC’nin radarına girdi.

SEC, kripto projesinden 250.000 dolar aldığını gizleyerek kitlesine reklam yapan Kim’i suçladı. Hollywood Reporter’ın haberine göre, dünya yıldızı bu suçlamaları 1,3 milyon dolar ceza ödeyerek çözdü.


2- DJ Khaled

DJ khaled kripto

Filistin asıllı Amerikalı DJ, kripto paralar ile başı derde giren ünlüler arasında yer alıyor. DJ Khaled, kripto paraların piyasaya çıkmadan önce başlattığı ilk para arzına (ICO) yapılan yatırımları teşvik ettiği gerekçesiyle SEC tarafından suçlandı.

Ünlü sanatçı, tıpkı Kim Kardashian gibi suçlamaları para cezasıyla halletti. Khaled, herhangi bir ücret almadan kripto reklamı yaptığı gerekçesiyle 152.725 dolar ceza ödedi.


3- Floyd Mayweather Jr

floyd mayweather kripto

Dünyaca ünlü boksör Floyd Mayweather de kripto ile sorun yaşamış isimlerden birisi. Ünlü boksör, tıpkı DJ Khaled gibi ICO’ları tanıtmak için aldığı ödemeleri açıklamadığı gerekçesiyle SEC’nin radarına girdi.

Hukuksal mücadele sonucunda, kripto davasını 614.775 dolar ceza ödeyerek kapattı.


4- Cristiano Ronaldo

cristiano ronaldo binance

Süperstar Cristiano Ronaldo, Binance ile yürüttüğü NFT kampanyası nedeniyle yüklü miktarda davayla karşı karşıya kaldı.

Ronaldo, Binance’i tanıtması ve Binance’in NFT ürünlerini pazarlaması nedeniyle 1 milyar dolarlık toplu davanın hedefinde yer aldı. Florida’da açılan davada, Ronaldo’nun Binance ile kordineli bir şekilde kayıtsız menkul kıymet teklif ve satışını yürüttüğü iddia edildi.

Yatırımcılar, Ronaldo’nun reklamları neticesinde maddi kayıp yaşadıklarını belirttiler.


5- Steven Seagal

steven seagal kripto

Aldığı roller ile birçok izleyicinin aklında yer edinen Hollywood yıldızı Steven Seagal, kripto ile başı derde giren isimler arasında yer alıyor.

Ünlü oyuncu, tıpkı DJ Khaled gibi ICO projelerini tanıttı. Bu esnada aldığı ücreti beyan etmeyen Seagal, SEC’nin suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Seagal, açıklanmayan kripto promosyonları neticesinde ceza ödemek zorunda kaldı. Hollywood yıldızı, 314.000 dolar para cezası ödedi ve belirli bir süre boyunca herhangi bir menkul kıymeti tanıtmamayı kabul etti.


6- Jimmy Fallon

jimmy fallon kripto

Birçok ünlüyü ağırladığı talk show’uyla akıllarda yer edinen TV yıldızı Jimmy Fallon, Bored Ape Yacht Club’ın NFT’lerini tanıttığı gerekçesiyle SEC’nin radarına girdi.

Fallon, bu NFT’lerin tanıtımında yer aldığı gerekçesiyle yasal süreçlerin içerisinde kaldı. Yatırımcıların toplu bir şekilde açtığı Bored Ape davasında Fallon’un da adı geçiyor.


7- Serena Williams

serena williams kripto

Aldığı şampiyonluklar ile yıldızı parlayan ünlü tenisçi Serena Williams, kripto para birimlerini tanıttığı gerekçesiyle yasal süreçlere maruz kaldı.

Williams, çeşitli kripto girişimlerinin tanıtılmasında yer aldı ve yatırımcıların yönelimini etkiledi. Spor dünyasının yıldız ismi, yatırımcıları yanılttığı gerekçesiyle çeşitli davalar ile karşı karşıya kaldı.


8- Snoop Dogg

snoop dogg kripto

Bir dönemin en popüler isimlerinden birisi olan rap yıldızı Snoop Dogg, kripto girişimlerine yönelik yaptığı reklam çalışmaları neticesinde davalık oldu.

Yer aldı müzik dünyasının figürlerinden birisi olarak gösterilen Dogg, belirli birkaç kripto para birimini, herhangi bir beyanda bulunmadan tanıttığı gerekçesiyle yasal sürece girdi. Davalarda, dünya yıldızının yatırımcıları yanılttığı ve çeşitli kayıplara sebep olduğu iddia edildi.


9- Justin Bieber

justin bieber kripto

Listenin belki de en talihsiz ismi Justin Bieber oldu. ABD’li süperstar kripto para birimlerine ilgisi nedeniyle davalık oldu. Bieber, NFT’leri sosyal medya platformlarında tanıttığı gerekçesiyle suçlamalara maruz kaldı.

Sanatçı, bu NFT’lerden mali kayıp yaşamasıyla da gündeme geldi. Bieber, Ocak 2022 tarihinde 1,3 milyon dolar Bored Ape NFT’si satın aldı. Bu NFT’nin değeri yüzde 95’e yakın düşüş yaşadı. Sanatçının elindeki NFT’nin değerinin 60.000 dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

NFT’den maddi zararı olan Bieber, aynı zamanda yatırımcıların tepkisiyle karşı karşıya kaldı.


10- Elon Musk

elon musk kripto

Listenin en dikkat çeken ismi Elon Musk oldu. Dünyanın en zenginlerinden birisi olan Tesla’nın sahibi Musk, kripto para piyasasına boğa yaşatan isimler arasında yer alıyor. Musk, 2021 yılında Dogecoin (DOGE) hakkında yaptığı söylemler ile yatırımcıların dikkatini çekmişti.

Musk, özellikle “Doge to the Moon!” söylemiyle biliniyor. Bu söylem, DOGE’nin büyük bir yatırımcı kitlesine ulaşmasını ve yüzlerce katı yükseliş yaşamasını sağladı.

DOGE yatırımcıları, geçtiğimiz ayı piyasasında yaşadıkları mali kayıp nedeniyle Musk’ı suçladılar. Musk hakkında açılan toplu davada, milyarder ismin DOGE’u pazarladığı ve kayıpların ortaya çıkmasını sağladığı iddia edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala