bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

Kripto karşıtlarının yeni kozu ‘Hamas’

FILE PHOTO: U.S. Senator Warren speaks at a committee hearing in Washington

Kripto karşıtı görüşleriyle tanınan Elizabeth Warren, Hamas‘ın kripto kullanımını gündeme getirdi. Warren, kripto paralara karşı kendi savaşını körüklemek için Hamas’ın İsrail’e saldırısını kullandı.

100’den fazla ABD milletvekili Warren liderliğinde Biden yönetimine, Hamas ve bağlı kuruluşlarının kripto kullanımı ile ilgili bir mektup gönderdi. Mektupta, “Kongre ve yönetim, yasadışı finans risklerini kapsamlı şekilde ele almak için harekete geçmelidir” denildi.

kongre harekete gecmezse kripto icin cftc aksiyon alacak 2

Milletvekilleri, Hamas‘ın kripto finansmanının detaylı bir şekilde incelenmesini talep etti. Biden yönetiminden Hamas’ın kontrolündeki cüzdanlarda kalan kripto varlıklarının değerinin tespit edilmesi istendi. Hamas ile diğer militan gruplara kripto gönderilmesini kolaylaştıran aktörlerin önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Hazine Bakanı Janet Yellen ise Hamas’ın fon toplama ve kullanma kabiliyetlerini engellemek için tüm adımları atacaklarını ifade etti. Yellen, yetki alanlarında Hamas varlıklarının takip edildiğini belirterek, yaptırım uygulayacaklarını vurguladı.

ABD, Hamas, IŞİD ve El Kaide’ye bağlı bir örgütün para transferi için Buy Cash Money and Money Transfer Company’yi kullandığını duyurmuştu. Bu çerçevede ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) söz konusu kripto operatörüne yaptırım uyguladığını duyurmuştu. İsrail ise Hamas’ın Binance borsasındaki hesaplarını dondurmuştu.

Diğer taraftan kripto analiz şirketi Chainalysis, Hamas ve diğer gruplara giden milyonlarca dolarlık raporların hatalı analizlere dayandığını bildirmişti. Şirket, WSJ’de yayınlanan haberin abartılı ölçümler içerdiğini iddia etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala