bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,676.26 1.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,382.44 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 569.16 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 141.53 3.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.473893 0.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.395474 0.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123756 2.32%

Kripto para borsalarında zirve değişimi: İkinci sıraya yerleşti

kripto borsasi bybit cephesinden beklenmedik usd karari

Kripto araştırma şirketi Kaiko’nun yayımladığı son rapor, kripto para borsalarının pazar paylarındaki değişiklikleri gözler önüne serdi. Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) ABD’de işlem görmesinin piyasaya getirdiği olumlu hava, sektörde faaliyet gösteren kripto para borsalarının işlem hacimlerine de yansıdı.

Rapora göre, Singapur merkezli kripto para borsası Bybit, Amerikalı rakibi Coinbase’i geride bırakarak dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası konumuna yerleşti. Bybit’in Pazar payı Ekim ayından bu yana yüzde 8’den yüzde 16’ya yükseldi. Rapor, artan işlem hacimlerini Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesiyle piyasada oluşan pozitif havaya bağladı.

Coinbase her ne kadar gelir ve kârını artırdığını beyan etse de küresel pazar payını sadece yüzde 1 oranında artırdı. İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ise liderlik koltuğunu korumaya devam etti ancak pazar payındaki düşüşe engel olamadı. Ekim ayında pazarın yüzde 60’ını elinde tutan Binance’in payı yüzde 54’e gerilemiş durumda.

Söz konusu rapor, spot işlem hacimlerinde Bybit’in kayda değer bir artış kaydettiğini gösterdi. Buna göre, artık dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası konumundaki Bybit’in pazar payını ikiye katladığı dönemde Bitcoin (BTC) ve Ether’in (ETH) aslan payını kaptığı görüldü. Bybit’in hacim artışının yüzde 53’ü BTC ve ETH’dan geldi.

OKX’in pazar payında 10 puanlık sert düşüş

Kaiko’nun raporunda, Bybit’in yükselişindeki temel sebeplerden biri olarak Binance’in düzenleyici kurumlarla yaşadığı sıkıntılar gösterildi. Ancak pazarın bir diğer iddialı oyuncusu Seyşeller merkezli kripto para borsası OKX’in pazar payı ise 2023 yılbaşından bu yana yüzde 25’ten yüzde 15’e geriledi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bybit’in kurucu ortağı ve CEO’su Ben Zhou “Bybit’in sürekli büyümesini ve sektörde tanınmasını görmekten heyecan duyuyoruz” diye konuştu ve ekledi: “Rekabetçi ücretler, güvenli ve emniyetli bir platform ve yenilikçi ürünler sunma taahhüdümüz kullanıcılarımız arasında yankı buldu.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Alp Börü

Haftalık ekonomi yayını Bloomberg Businessweek Türkiye'de dokuz yıllık teknoloji muhabirliğinin ardından Coindesk Türkiye'de editörlük görevini üstlenen Alp Börü, 2023 Ekim ayından beri Kriptomeda'nın yazı işleri müdürlüğünü sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala