bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,869.84 1.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,543.82 2.94%
bnb
BNB (BNB) $ 566.57 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 146.76 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583559 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351692 0.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104692 1.41%

Kripto Para Borsası Kraken, FTX ve Alameda Hesaplarını Dondurdu

kripto para borsasi kraken ftx ve alameda hesaplarini dondurdu

Kripto endüstrisinde FTX depreminin artçı sarsıntıları devam ediyor. Kripto para borsası Kraken, FTX Group ve Alameda Research ile bu şirketlerin yöneticilerinin hesaplarını dondurduğunu açıkladı.

Kraken, FTX ve Alameda İle İlişkili Hesapları Dondurdu

FTX, FTX US ve Alameda’nın Bölüm 11 iflas başvurusu sonrasında kripto endüstrisinin diğer şirketlerinden konuyla ilgili yeni hamleler gelmeye devam ediyor. Kraken tarafından yapılan açıklamada FTX ve Alameda ile ilişki hesapların dondurulduğu belirtildi.

ABD merkezli kripto para borsası Kraken, Twitter hesabı üzerinden, Sam Bankman-Fried’in kripto imparatorluğunun çöküşü sonrasında yaşananlara dair açıklamalarda bulundu. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kraken, iflas başvurusu yapan FTX Group ve Alameda Research’ün yanında yöneticilerinin sahip olduğu bir dizi hesapla ilgili kolluk kuvvetleri ile görüşme sağladı. Yapılan görüşme sonrasında FTX Group ve Alameda hesaplarının yanı sıra bu hesaplarla ilişki yöneticilerin hesapları da, alacaklıları korumak adına donduruldu.

Kraken açıklamasında diğer müşterilerinin fonlarının etkilenmediğini ve “tüm varlıklarını koruduğunu” belirtti. Kraken’in bu hamlesinin öncesinde Binance, FTX’in yerel token’i olan FTT varlıklarını dondurduğunu açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala